Annons

Berit accepterar inte att hyran höjs igen

Mark Hyran för nybyggda drömlägenheten bestämdes till 11 759 kronor. Efter över ett år är den inte klar. Trots flera motgångar har Berit Nordström inte gett upp. Hon vill att den drygt 130 kvadratmeter stora lägenheten i markplan hon flyttade in i för drygt ett år sedan, blir klar och att hyran sänks.
Genom springan vid ytterdörren ser man ut. Mosaik och klinkers lossnar, är trasiga, några fattas helt och har fula fogar. Tänkta rum för tvättstuga och bastu liknar en byggarbetsplats…
– Här är inte klart, fuskbyggt. Golvvärmen fungerade först för en månad sedan efter anmälan till miljökontoret. Och så ska jag betala ännu mer, säger hon.
Berit Nordströms hyra har under tiden både sänkts och höjts.
Sänkt hyra går att få om bostaden har fel och brister.
– Om ett fel påverkar användningen av lägenheten, har man rätt till skälig nedsättning för den tid då felet eller bristen fanns i bostaden, säger Hyresgästföreningens jurist Lena Walter.
Värden Allan Lamb vill inte kommentera ärendet men säger:
– Hon vill bara ha sänkt hyra.
Berit Nordström har vänt sig till hyresnämnden för att pröva förhandlad hyra.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Efter värdens dolda påslag: Michael och hans grannar får tillbaka över 330 000 kronor 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan Michel jobbade mot "renovräkningar" – stängs av från uppdrag i Hyresgästföreningen Tvisten avgjord – så blir nya hyran i Övik Nybygget som blev ett fuskbygge

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.