Annons

Besked om försäljning dröjer

Gotland Gotlandshems säljplaner dröjer. Enligt styrelsen krävs ett bättre underlag innan det går att ta beslut om vilka fastigheter som ska läggas ut till försäljning.

Det var på bolagets styrelsemöte i går som ärendet om försäljningsplanerna skulle behandlas närmare. Efter att regionfullmäktige tidigare gett bolaget klartecken att få pröva marknaden har Gotlandshem arbetat fram ett förslag om vilka hus som kan vara intressanta att sälja, rusta och riva enligt den nya fastighetsstrategin.

Men på styrelsemötet gav politikerna bolagets tjänstemän en hemläxa.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

— Vi har inte fattat något beslut utan vi har bara fått en redovisning. Vi känner att vi behöver ha ett beslutsunderlag som vi känner oss tillfreds med innan vi går vidare, säger Mats Ågren, (S), styrelseordförande i Gotlandshem.

Annons

Styrelsen gav ledningen i uppdrag att bland annat ta fram djupare analyser om vad en eventuell försäljning innebär. Ett arbete som beräknas vara klart till nästa styrelsemöte i slutet av april.

Även frågan om en eventuell försäljning av hyreshusen i Terra Nova och När, som två intressenter visat intresse att köpa, skjuts på framtiden.

Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem

— Vi känner till att det finns intresse att köpa de här husen. Men de ingår i det paket med fastigheter som vi ska ta ställning till senare, förklarar Mats Ågren.

Annons

 

Läs också Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.