HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Besked om försäljning dröjer

Gotland Gotlandshems säljplaner dröjer. Enligt styrelsen krävs ett bättre underlag innan det går att ta beslut om vilka fastigheter som ska läggas ut till försäljning.

Det var på bolagets styrelsemöte i går som ärendet om försäljningsplanerna skulle behandlas närmare. Efter att regionfullmäktige tidigare gett bolaget klartecken att få pröva marknaden har Gotlandshem arbetat fram ett förslag om vilka hus som kan vara intressanta att sälja, rusta och riva enligt den nya fastighetsstrategin.

Men på styrelsemötet gav politikerna bolagets tjänstemän en hemläxa.

Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo

— Vi har inte fattat något beslut utan vi har bara fått en redovisning. Vi känner att vi behöver ha ett beslutsunderlag som vi känner oss tillfreds med innan vi går vidare, säger Mats Ågren, (S), styrelseordförande i Gotlandshem.

Annons

Styrelsen gav ledningen i uppdrag att bland annat ta fram djupare analyser om vad en eventuell försäljning innebär. Ett arbete som beräknas vara klart till nästa styrelsemöte i slutet av april.

Även frågan om en eventuell försäljning av hyreshusen i Terra Nova och När, som två intressenter visat intresse att köpa, skjuts på framtiden.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

— Vi känner till att det finns intresse att köpa de här husen. Men de ingår i det paket med fastigheter som vi ska ta ställning till senare, förklarar Mats Ågren.

Annons

 

Läs också Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.