Annons

Betalade 90 000 för kattkiss

Hylte Kattkiss fick hyresvärden att säga upp paret. Nu får de bo kvar men det har sitt pris: Max två katter och oanmälda inspektioner.

Det hela började när det äldre paret flyttade och den privata värden upptäckte katturin på fler ställen i lägenheten. För att renovera lägenheten ville värden ha 90 000 kronor, enligt handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Göteborg. Det är en skuld som hyresgästerna fortfarande betalar av på.

När paret flyttade in en annan lägenhet hos samma värd gjordes efter ett tag en undersökning och också här upptäcktes katturin, på fyra ställen i lägenheten. Det fick värden att säga upp paret.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Det var en förtvivlad man som då vände sig till hyresnämnden.

Annons

− Vi orkar inte flytta en gång till, skrev han och att de också har försökt att hitta ett nytt boende men inte lyckats.

Paret beskriver att de har gjort allt de kan för att katterna inte ska förstöra lägenheten:

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
  • Katterna som inte var kastrerad har blivit det. (Totalt har de haft fem katter).
  • De har kastat möbler med kattstänk.
  • De har köpt en egen UV-lampa som kan upptäcka katturin och som de kontinuerligt använder.
  • De känner en person som kan renovera golv eller väggar om olyckan skulle vara framme.

I förra veckan möttes hyresgästerna och hyresvärden i hyresnämnden i Göteborg och lyckades komma till en förlikning. Det äldre paret får bo kvar men det har sitt pris. Under ett års tid kan de säga upp med två veckors varsel. Värden får göra oanmälda inspektioner var tredje vecka och paret får framöver högst ha två katter.

Läs också Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Värd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre Bodde i både hus och hyrd lägenhet – men nu sätter hovrätten stopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.