Annons

Billigare drift ledde till högre vinst

Ystad Kommunala bostadsbolaget Simrishamnsbostäder gjorde i fjor en vinst på 5,4 miljoner kronor. Det visar årsredovisningen.

Några skäl till vinsten är bland annat minskade driftskostnader samt en omklassificering av äldreboenden från bostäder till vårdboenden som gjort att skatten minskat och företaget fått tillbaka 2,4 miljoner kronor på skatten.

I fjor byggdes Lyckan i Gärsnäs klart och byggplanerna för Jonebergstomten blev klara. Till Ystads Allehandla säger avgående vd:n Kent Zerath att man även haft färre katastroflägenheter, det vill säga lägenheter som varit kraftigt nedgångna, och det har också påverkat underhållet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kostnaden för driften har minskat med 1,5 miljoner kronor tack vare att bolaget själv genomfört gräsklippning och snöröjning.

Annons
Läs också Rapport: Så stor del av din hyra blir vinstpengar för hyresvärden Minussiffror för tre av länets allmännyttor Nytt tungt år för Jämtlands allmännytta Kopparstaden tjänar mest - minus för tre bolag Kämpigt för de små allmännyttorna i Värmland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.