Annons

Bin dragplåster på Stadsodlarfestival

Södermalm Med vindruvor och honung fångar Hyresgästföreningen besökarnas intresse på årets Stadsodlarfestival. Med sig har de ett litet portabelt akvarium med livs levande bin.
Foto: Cecilia Landmark
Staffan Birkenfalk från Hyresgästföreningen visar bin från kupor i Skärholmen för besökare på Stadsodlarfestivalen.

Årets upplaga av Stadsodlarfestivalen lockade 5 000 personer till Södra Årstalundens koloniträdgårdar i helgen. Hyresgästföreningen fanns på plats med några exempel på hyresgästers trädgårdsentusiasm.

Hervor Holm från lokala hyresgästföreningen Vävstolen i Hökarängen har med sig honungsbin i en liten monter. 

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Det är jätteroligt att kunna visa hur bina arbetar, utan att någon behöver bli rädd. Många barn stannar och blir alldeles fascinerade, säger hon.

Annons

Just de här bina kommer från Stockholmshems och Bee Urbans kupor i Skärholmen. Därifrån kommer också plantor av vinstock och chili.

– Det finns ett stort intresse för odling och det är roligt att sprida mina plantor, säger Ayan Mermer som odlat fram dem.

Annons
Läs ocksåVar fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin viljaUnga vuxnas boende 2023 Ola Palmgren
Läs också Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.