HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bin dragplåster på Stadsodlarfestival

Södermalm Med vindruvor och honung fångar Hyresgästföreningen besökarnas intresse på årets Stadsodlarfestival. Med sig har de ett litet portabelt akvarium med livs levande bin.
Foto: Cecilia Landmark
Staffan Birkenfalk från Hyresgästföreningen visar bin från kupor i Skärholmen för besökare på Stadsodlarfestivalen.

Årets upplaga av Stadsodlarfestivalen lockade 5 000 personer till Södra Årstalundens koloniträdgårdar i helgen. Hyresgästföreningen fanns på plats med några exempel på hyresgästers trädgårdsentusiasm.

Hervor Holm från lokala hyresgästföreningen Vävstolen i Hökarängen har med sig honungsbin i en liten monter. 

Läs ocksåMedlemstapp i Norrland efter kritik

– Det är jätteroligt att kunna visa hur bina arbetar, utan att någon behöver bli rädd. Många barn stannar och blir alldeles fascinerade, säger hon.

Just de här bina kommer från Stockholmshems och Bee Urbans kupor i Skärholmen. Därifrån kommer också plantor av vinstock och chili.

– Det finns ett stort intresse för odling och det är roligt att sprida mina plantor, säger Ayan Mermer som odlat fram dem.

Läs ocksåHyresgästföreningen: "Även en hyresgäst måste kunna köra miljövänligt"
Läs också 25 miljoner plockas ur Helsingborgshem – årligen Kriskurs lockar medlemmar i Vimmerby Pride och Vipeholm när Landskrona har hållbarhetsvecka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.