Annons

Blev biten av grannens hund – nu riskerar hundens matte vräkning

Västmanland Hyresgästens hund gick till attack mot grannens hund och hans husse. Grannen blev biten i foten och hunden behövde opereras akut. Händelsen blev kulmen för hyresvärden Ikano som nu vill vräka hundens matte.
Efter att hunden (ej samma som på bilden) gått till attack mot en granne fick hyresvärden Ikano nog och sade upp hundens matte.

I samband med attacken vrickade mannen även foten och fick en blå svullen hand. Enligt Ikano var det bara en tillfällighet som gjorde att skadorna inte blev ännu värre.

Det är inte första gången hunden gått till attack. För ett par år sedan bet den samma grannes hund. Grannen polisanmälde det hela, med drog tillbaka anmälan efter att kvinnan stod för veterinärkostnaderna.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

”Outhärdliga” störningar

Störningarna som den närmare 70-åriga kvinnan i Västerås utsatt grannarna för är ”outhärdliga”, skriver bolaget i sin ansökan till hyresnämnden, dit de vänt sig för att få säga upp hyresgästens kontrakt.

Ikano har under årens lopp skickat varningsbrev på varningsbrev till kvinnan och kallat till möte med henne och socialtjänsten. Men ingenting har hjälpt.

Annons

Enligt ansökan är hon inte kapabel att sköta sig som hyresgäst och förmår heller inte ha kontroll över sin hund.

Läs ocksåVräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder”

Första gången hon fick ett varningsbrev hem i brevlådan var 2018. Då gällde det rökning i lägenhet och trapphus och att drogpåverkade personer som var på besök hos kvinnan skapade oro och störde grannarna.

Kallad till möte med hyresvärd och socialtjänst

Efter den första hundattacken blev hyresgästen kallad till ett möte med hyresvärden och socialtjänsten för att prata om situationen. Men mötet, som ägde rum utanför fastigheten, ledde ingen vart utan stöket fortsatte. Det var höga röster och skrik inifrån lägenheten och ute på gården. Några kvinnor som blivit utkastade från kvinnans lägenhet slog sönder glasrutan i porten. En berusad man sov i trappuppgången. Personer med järnrör syntes vid ett tillfälle utanför huset.

Annons

Grannar ska vittna

Den 31 augusti ska ärendet upp i hyresnämnden i Västerås. Mannen som blev hundbiten är kallad som vittne samt en före detta granne som flyttade för att det blev för jobbigt att bo i trappuppgången. Som bevis har hyresvärden även fotografier på skador samt kopior på rättelseanmaningarna som kvinnan fått.

Läs också Katastroffilmen skrämmer inte Kirunaborna: "Vi lever med en oro, men inte för att ramla ner i nåt hål" Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.