Annons

Blivande ingenjör får nöja sig med tåget

Malmö Att dagligen pendla mellan Malmö och Helsingborg tar alldeles för mycket tid i anspråk, anser studenten. Inte alls, blir svaret från hyresnämnden.
Foto: Anders Paulsson

Först genom staden ner till Malmö central och sedan vidare med hjälp av Öresundståg de drygt sex milen upp till Helsingborg. Efter det en kort promenad. I slutet av dagen det omvända i riktning söderut.

Ingenjörstudenten bor i centrala Malmö men studerar på Campus i Helsingborg. Enligt hans egen beräkning tar det omkring en och en halv timme från hemmet till studierna. Så pass lång tid att han ville hyra ut sin lägenhet i ett år tid under perioden som studierna pågick.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

MKB äger huset där mannen bor och beskedet var negativt. Värden hade inga synpunkter på den tilltänkta andrahandshyresgästen men pendlingsavståndet ansågs inte vara ett rimligt skäl. Kommunikationerna mellan de skånska städerna är goda och fungerar fint för daglig pendling, ansåg MKB.

En rimlig slutsats, enligt hyresnämndens beslut. Som lagtexten är skriven ska andrahandskontrakt beviljas för till exempel studier på annan ort om någon har “beaktansvärda” skäl att hyra ut. Men i det här fallet är avståndet och restiden för kort. Nämnden konstaterar att mängder av skåningar dagligen pendlar mellan Malmö och Helsingborg och lämnar öppet för att den blivande ingenjören kan göra det samma.

Annons
Läs också Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.