Annons

Bodenbo fortsatt kommunalt

Boden Bodenbo fortsätter att vara ett kommunalt bolag. Allmännyttan lyfts ur diskussionen om ett nytt, delvis privat, fastighetsbolag.

När Bodens kommun och privata Sveafastigheter började titta på ett gemensamt fastighetsbolag höll något smått unikt på att hända. I diskussionen fanns Bodenbo med och den kommunala allmännyttan riskerade med andra ord att bli delvis privat. Det skapade stor oro, inte minst bland hyresgästerna.

Men nu har kommunen backat några steg och lyft bort Bodenbo ur diskussionen. Det kommunala bostadsbolaget ska fortsätta att vara kommunalt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är viktigt att det finns en kommunal allmännytta. Och att få in en privat aktör i allmännyttan är något som skapar oro, säger Bodens kommunalråd Torbjörn Lidberg (S).

Annons

– Det känns väldigt bra att vi lyfter ut Bodenbo och att det fortsätter att vara ett kommunalt bolag.

I dag, tisdag, har Hyresgästföreningen haft ett förmiddagsmöte med den politiska majoriteten i Boden. På eftermiddagen var det inplanerat möte med oppositionen.

Läs ocksåFängelsestraff för trasig ruta – kastade blomkrukor mot låst port: "Jag vart förbannad"Utsidan av en port i tegelhus.

– Vi ville skapa oss en bild av diskussionerna kring ett fastighetsbolag i Boden. Men vi fick ett bra besked, säger Hyresgästföreningens styrelseordförande i Boden, Harald Högström.

Annons

– Det besked vi fick, att allmännyttan fortsätter att vara kommunalt, känns mycket bra.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Tre år efter obligatoriska ventilationskontrollen är problemen inte åtgärdade Fick faktura på 800 kronor för kvarglömd kartong: "Vi blev irriterade" Allmännyttan sålde alla lägenheter - hyresgästerna visste ingenting

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.