Annons

Boende het valfråga i omval

Örebro – ”Pang” nu är det val och då börjar de med nya vallöften.Annika Eriksson i Örebro är en av väljarna som berörs av omvalet – där Öbo blivit en het valfråga.

I mitten av maj är det omval i delar av Örebro eftersom det bland annat blev fel vid rösthanteringen vid det ordinarie valet.

Och även om det inte gått ett år sedan debatten om försäljningen av Öbo-lägenheter rasade som mest, har allianspartierna och Miljöpartiet – som då var för en försäljning och som lovade att sälja mer – ändrat sig.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästen och väljaren Annika Eriksson säger att hon röstar med hjärtat och att Öbo-frågan i sig inte avgör. Ändå säger hon att hon tror det handlar om röstfiske. 
– Inte alls, menar folkpartisten Karolina Wallström.
– Men ett parti tar alltid till sig när människor blir upprörda. Just nu ser vi inte att Öbo har behov av att sälja. I stället måste vi öka bostadsbeståndet i Örebro och behöver fokusera på att bygga, säger hon.

Annons
Eftersom inte hela Örebro går till omval, utan endast den nordöstra valkretsen med cirka 27 400 röstberättigade, innebär det att några få medborgare får ta ställning till de nya vallöftena om Öbo.
– När de kommer med nya vallöften tycker jag att alla borde få gå till val. Inte bara vi. Nu läggs det ett stort ansvar på just oss som bor här, säger Annika Eriksson
 
Vad vill du säga till de väljare som röstat på er i tron att ni är för en fortsatt försäljning av Öbo-lägenheter?
– Till dem vill jag säga att Folkpartiet är för fortsatta försäljningar. Men det enda rätta just nu är att bygga. Inte sälja, säger Karolina Wallström.
 
I valkretsen Örebro nordöstra ingår bland annat bostadsområdet Vivalla som brukar rösta rött. Men där även valdeltagandet ofta är lågt. Därför satsar Socialdemokraterna stort på dörrknackning och valinformation just där.

Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" "Inte klokt": 888 kronor för att byta ett lysrör – värden backade och sänkte priserna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.