Annons

Bolag satsar pengar i film om sig själva

Hällefors Bostadsbolaget Hällefors bostads AB lägger nästan 190 000 kronor på att spela in en film om sig själva.- Det kostar mycket med reklam och i det sammanhanget tycker vi att det är värt pengarna, säger bolagets styrelseordförande Assar Granström.

Det var förra hösten som Hällefors bostads AB, boab, anlitade dokumentärfilmaren Peter Rinaldo för att göra en 25-30 minuter lång film som ska vara klar nästa år. Pris: 175 000 kronor plus moms.

Annons
 
– Vi vill visa hur vi mitt i en destruktiv kris med rivningar tog bort det negativa genom att satsa på våra bostadsområden, säger Assar Granström och syftar på de uppmärksammade konstparker som anlagts i flera bostadsområden.
 
Vid samma tidpunkt som Hällefors Bostads AB fattade beslut om att göra filmen, yrkade man på landets näst högsta hyreshöjning: 7,82 procent. Höjningen landade visserligen på 3 procent efter förhandlingar med Hyresgästföreningen, men Assar Granström ser inget problem att förklara för hyresgästerna att bolaget kunde satsa närmare 190 000 kronor på en film, samtidigt som de ansåg sig tvungna att höja hyran med 7,82 procent.
 
– Jag tycker inte att det är svårt att förklara det. Bara för att vi hade behov av en stor höjning, kan man inte lägga ner allt utåtriktat arbete. Alla påkostade parker är ett ekonomiskt framsteg och att göra den här filmen tillhör det arbetet. Jag ser ingen konflikt i det. Marknadsföring är inte gratis med det ger återbäring, säger han.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din I Hällefors valdes bara män Mojje på familjefest i Hällefors Klart med ny vd till Boab i Hällefors Hällefors nya hyra klar Hällefors vill ha två procents hyreshöjning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.