Annons

Bollebos krav lägre än tidigare

Bollebygd Allmännyttiga Bollebo vill höja hyrorna för drygt 300 hushåll. Kravet på lite över 2 procent är dock lågt jämfört med tidigare år.

Bollebo i Bollebygd har lämnat in regionens femte yrkande om hyreshöjningar. Den kommunala stiftelsen vill höja hyrorna med 2,06 procent, ett krav som vd Ulla Jonasson tycker är måttfullt. Det kan jämföras med förra årets yrkande på 3,2 procent.

– Vi har inte haft ett så här lågt yrkande på många är, säger hon.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hon hänvisar dels till kostnader för underhåll, dels till ökade kostnader för löner, vatten och avlopp. Att yrkandet inte blir högre förklarar Ulla Jonasson bland annat med att man uppskattat att räntekostnaderna inte kommer att bli särskilt mycket högre under nästa år.

Annons

Magnus Elsing som är förhandlare på Hyresgästföreningen säger i ett pressmeddelande att han tillsammans med föreningens förtroendevalda nu ska sätta sig ner och gå igenom underlaget.

– Till att börja med måste vi se att våra hyresgäster har fått något för förra årets höjning, säger han.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Förhandlingarna påbörjas den 20 november. Eftersom en ny vd rekryterats till Bollebo, kommer både Ulla Jonasson – som slutar den 1 december – och tillträdande vd Helene Persson Alsin att vara med under förhandlingarna.

Annons

Här kan du läsa mer om vilka av regionens bostadsbolag som lämnat yrkanden om hyreshöjningar.

Läs också Hänsynslöst eller ansvarsfullt? - Bollebos rekordyrkande upprör Höjd hyra med en hundring i BohusÄlvsborg-Skaraborg Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Trots höga taxehöjningar prutades hyrorna i Bollebygd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.