HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bomb i Göteborg riktades mot skandalvärd i Åmål

Åmål En kraftig explosion inträffade på Hagakliniken i Göteborg på onsdagen. Kliniken ägs av Ali Hajimirsadeghi som är delägare i de omskrivna Järnvägshusen i Åmål.
Foto: Kajsa Wedberg
Nu har de fem Järnvägshusen i Åmål fått nya ägare. Och hoppet har tänts hos hyresgästerna att de ska få det bättre.

Det var vid elvatiden på onsdagen som ett misstänkt bombattentat inträffade inne på vårdinrättningen Hagakliniken på Första Långgatan i Göteborg. Två personer har skadats, varav en av dem allvarligt. Det uppger Göteborgs Tidningen, GT. Det nationella bombskyddet har nu spärrat av området. Och enligt Göteborgs Posten utreder polisen händelsen som bland annat mordförsök och allmänfarlig ödeläggelse.

Hagakliniken ägs av Ali Hajimirsadeghi. Det är samme man som är delägare i de så kallade Järnvägshusen på Odengatan och Rösgatan i Åmål.

Läs ocksåSkandalhusen i Åmål har fått nya ägare - och hyresgästerna nytt hopp

Husen har ett 40-tal lägenheter och har under många år präglats av misär och misskötsel. I en rad artiklar har Hem & Hyra berättat om hur hyresgästerna har drabbats av vattenläckor, mögel, vägglöss och trasiga tvättmaskiner. Ali Hajimirsadeghi är sedan förra hösten hälftenägare av Järnvägshusen. Han är gift med Zohreh Shayesteh, ordförande i bolaget I & M Fastighet AB, som sedan tidigare äger resten av Järnvägshusen.

Enligt GT har det funnits en känd hotbild mot en man med anknytning till Hagakliniken sedan tidigare.

Läs också Oro i Skandalhusen i Åmål efter bombdåd i Göteborg Inspektion i Åmål klassar inte Järnvägshusen som misär Hyresgästföreningen självkritisk i fråga om skandalhusen i Åmål

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.