Annons

Bostadsbristen ökar i Nynäshamn

Nynäshamn Långa kötider och få lägenheter som lämnas till bostadsmarknaden. Greger Nilsson, vd på Nynäshamnsbostäder har märkt en stor skillnad det senaste året.

– Alla vill bo i Stockholm, så ringarna för var människor kan tänka sig att bo runt Stockholm växer och nu inkluderas även Nynäshamn, vi har märkt en markant skillnad det senaste året, säger Greger Nilsson.

Konkret yttrar sig skillnaden i att kötiden ökar. I populära områden krävs 7-8 års kötid i Nynäshamnsbostäders bostadskö för att få en lägenhet. I ytterområden är kötiden några år.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Men det ökade trycket på lägenheter märks även i antalet lägenheter som byter ägare. Enligt Greger Nilsson bytte 20-30 lägenheter ägare i månaden tidigare.
– Men nu är det mycket färre lägenheter som blir lediga, jag tror till exempel inte att de som flyttar ihop säger upp sin lägenhet utan provbor och hyr ut i andrahand, i stället för att lämna lägenheten till oss, säger han.

 

Annons
Läs också Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.