HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bostadsbyggandet i Malmö fortsätter att öka

Malmö Under 2016 påbörjades nybyggnation av 3100 bostäder i Malmö, en ökning med 30 procent sedan 2015. Enligt Malmö stad ser trenden ut att hålla i sig även i år.
Under 2016 inleddes nybyggnation av 3100 bostäder i Malmö.
Foto: Malmö stad
Under 2016 inleddes nybyggnation av 3100 bostäder i Malmö.

Bostadsbristen i Malmö är akut, därför är det glädjande för stadens politiker att antalet byggstarter i kommunen ökar. Under 2016 påbörjades nybyggnation av 3100 bostäder i Malmö. Det är 900 fler än under 2015, meddelar Malmö stad i ett pressmeddelande. I Göteborg var motsvarande siffra 2800 bostäder och i Stockholm 7100 bostäder.

– Resultaten visar att stadens kraftsamling de senaste åren har gett effekt i ökat byggande och fler företagsetableringar. Tillsammans med fastighets- och byggbranschen har staden åstadkommit nya rekordsiffror. Vi kommer att fortsätta utveckla våra samverkansprocesser och dialogarbete för att säkra fortsatt hög byggtakt där Malmöbors livsmiljö är i fokus säger Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö stads pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåTranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea"Bengt Arvidsson, 66, yrkesstudent som tar strid för sin tomma lägenhet.

Det är främst i Hyllie, Limhamn, Västra hamnen och Sorgenfri som de nya bostäderna byggs. Enligt Malmö stad beräknas omkring 3000 bostäder ha byggstart även i år.

Annons
Läs också Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.