Annons

Bostadsbyggandet i Malmö fortsätter att öka

Malmö Under 2016 påbörjades nybyggnation av 3100 bostäder i Malmö, en ökning med 30 procent sedan 2015. Enligt Malmö stad ser trenden ut att hålla i sig även i år.
Under 2016 inleddes nybyggnation av 3100 bostäder i Malmö.
Foto: Malmö stad
Under 2016 inleddes nybyggnation av 3100 bostäder i Malmö.

Bostadsbristen i Malmö är akut, därför är det glädjande för stadens politiker att antalet byggstarter i kommunen ökar. Under 2016 påbörjades nybyggnation av 3100 bostäder i Malmö. Det är 900 fler än under 2015, meddelar Malmö stad i ett pressmeddelande. I Göteborg var motsvarande siffra 2800 bostäder och i Stockholm 7100 bostäder.

– Resultaten visar att stadens kraftsamling de senaste åren har gett effekt i ökat byggande och fler företagsetableringar. Tillsammans med fastighets- och byggbranschen har staden åstadkommit nya rekordsiffror. Vi kommer att fortsätta utveckla våra samverkansprocesser och dialogarbete för att säkra fortsatt hög byggtakt där Malmöbors livsmiljö är i fokus säger Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö stads pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är främst i Hyllie, Limhamn, Västra hamnen och Sorgenfri som de nya bostäderna byggs. Enligt Malmö stad beräknas omkring 3000 bostäder ha byggstart även i år.

Annons
Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.