HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bostadsfrågor i Pridetåget

Gävle Hyresgästföreningen deltog som en av flera organisationer i årets Pridefestival. Vid paradens slut i Boulognern passade många på att besöka regionens nya bobil och diskutera bofrågor. – För att frigöra sig och kunna leva sitt eget liv behöver man en egen bostad, säger Amelie Othén, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.
Foto: Amelie Othén
Hyresgästföreningen i Gävle deltog i Prideparaden under helgen.

Det regniga vädret på lördagen såg ut att ställa till det rejält för Pridearrangörerna. Men regnet slutade och en regnbåge lyste på himlen när tåget startade från Stenebergsparken på Brynäs.

– Regnbågen var rent magisk i sammanhanget och allt fler anslöt till paraden under vägen, säger Amelie Othén, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Gävle.

Läs ocksåOmbuden: "Hyrorna borde sänkas"

Via Kaserngatan, Södra Kungsgatan med en krok upp mot Valbogatan och slutligen Norra Kungsgatan, Nygatan och över Kvarnbron kom till slut paraden fram till Boulognern. Där hade Hyresgästföreningen sin nya bobil och den väckte stort intresse.

– Vi lockade en stor och blandad publik, fick nya medlemmar och delade ut information. Många unga som vi inte har så lätt att möta annars var nyfikna och det var förstås extra roligt. En av vår tankar med att medverka i Pride är ju att för att kunna leva sitt eget liv och frigöra sig behöver man en egen bostad. säger Amelie Othén.

Priset för bästa ekipage gick till kommunala bostadsföretaget Gavlegårdarna och kollektivet Edge. Deras paroll var Hos oss ska alla känna sig hemma.

Läs ocksåCivilministern: Bostadspolitiken förtjänar en mycket större plats

 

 

Läs också Marie Linder: “Marknadshyror är inte lösningen” Inget extra vinstuttag från LKF Ilska över säljplaner i Frölunda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.