HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Bostadsområde byggs i Vellinge

Vellinge Vellinge kommun har stakat ut vägen för ett nytt bostadsområde. I denna satsning har hyresrätten fått en något undanskymd roll.
I anslutning till bostadsområdet ska ett modernt resecentrum att byggas.
Foto: Vellinge kommun
I anslutning till bostadsområdet ska ett modernt resecentrum att byggas.

Vellinge kommun är i färd med att utveckla ett helt nytt kvarter i centrala Vellinge. Sammanlagt ska 229 lägenheter byggas nära ett befintlig bibliotek, vårdcentral och gymnasium. Samtidigt ska ett nytt stationstorg skapas och en kontorsfastighet byggas. Av 229 lägenheter är endast 54 hyresrätter. Utvecklingen av Campusområdet beräknas ta åtminstone tio år.

– Kommunen bjöd in till en markanvisningstävling och utifrån inkomna förslag har man valt ut de som man anser lämpligast. Då har det i första skedet blivit bostadsrätter, men det kan komma att se annorlunda ut vid kommande etapper, säger Tommy Larsson ordförande i Vellinges kommunfullmäktige.

Annons
Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.
Annons
Läs också Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.