Annons

Bostadsområde byggs i Vellinge

Vellinge Vellinge kommun har stakat ut vägen för ett nytt bostadsområde. I denna satsning har hyresrätten fått en något undanskymd roll.
I anslutning till bostadsområdet ska ett modernt resecentrum att byggas.
Foto: Vellinge kommun
I anslutning till bostadsområdet ska ett modernt resecentrum att byggas.

Vellinge kommun är i färd med att utveckla ett helt nytt kvarter i centrala Vellinge. Sammanlagt ska 229 lägenheter byggas nära ett befintlig bibliotek, vårdcentral och gymnasium. Samtidigt ska ett nytt stationstorg skapas och en kontorsfastighet byggas. Av 229 lägenheter är endast 54 hyresrätter. Utvecklingen av Campusområdet beräknas ta åtminstone tio år.

– Kommunen bjöd in till en markanvisningstävling och utifrån inkomna förslag har man valt ut de som man anser lämpligast. Då har det i första skedet blivit bostadsrätter, men det kan komma att se annorlunda ut vid kommande etapper, säger Tommy Larsson ordförande i Vellinges kommunfullmäktige.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Utbudschock på bostadsrätter att hyra: "Det är hyresgästernas marknad" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.