Annons

Bostadsrättsförening ville slänga ut hyresgäst efter 36 år

Göteborg En bostadsrättsförening i Göteborg behövde pengar och ville därför slänga ut sin hyresgäst för att kunna sälja hennes lägenhet. Men hyresnämnden säger stopp.

En stor bostadsrättsförening i Göteborg hade gått back i flera år och brottades med en förlust på närmare sex miljoner kronor. Man började då snegla på den enda av föreningens flera hundra lägenheter som hyrs ut till en hyresgäst. Personen i fråga har bott där i närmare 40 år.

Visserligen kunde bostadsrättsföreningen inte erbjuda kvinnan någon ersättningsbostad. Men eftersom man bedömde att man skulle kunna få omkring 300 000 kronor för hennes hem valde man ändå att försöka få henne uppsagd så att lägenheten kunde säljas.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men hyresnämnden säger nej. I sin prövning konstaterar man att det i och för sig utgör saklig grund för uppsägning att en bostadsrättsförening vill ombilda en hyresrätt till en bostadsrätt. Ändå väljer nämnden att i detta fall låta mänsklig hänsyn gå före ekonomiska intressen.

”Vid en jämförelse mellan föreningens skäl mot och NN:s skäl för att få fortsätta bo i lägenheten väger föreningens skäl lätt”, skriver hyresnämnden i beslutet där man avslår bostadsrättsföreningens begäran.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.