Annons

Bostadsvrålet till Göteborg i höst

Göteborg I våras anordnades Bostadsvrålet i Stockholm, ett forum för föreningar som arbetar med bofrågor. Nu är det bestämt att Bostadsvrålet 2 kommer att äga rum i Göteborg i november.

– Vi hade ett väldigt bra och intensivt uppstartsmöte igår (tisdag), där vi bestämde att Bostadsvrålet 2 kommer att äga rum 22-23 november, säger Mattias Axelsson.

Han är aktiv i Pennygångens framtid, en av de föreningar som ingår i samarbetet.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Hittills är vi nio olika organisationer, men vi ska kontakta fler. Tanken med Bostadsvrålet är att det ska vara en nationell plattform  för lokala nätverk och föreningar. Vi ska kunna hjälpa varann, byta idéer och hitta kontaktytor, men utan att ta bort den egna lokala förankringen.

Annons

Bostadsvrålet 2 är alltså öppet för deltagare från hela landet, men  man kommer ändå att ha fokus på lokala göteborgsfrågor.

– Det handlar inte bara om bostadsbristen, utan också om saker som renoveringsproblematik eller vem som har makten över det offentliga rummet. Olika föreningar kommer med olika perspektiv och det är en poäng att lyfta fram det, säger Mattias Axelsson.

Läs ocksåDorothee cyklade med Egyptens president – "Han kallade det för ett maratonlopp"Dorothee Hildebrandt med sin cykel i Sharm el-Sheik. Bakom hennes syns en skylt med texten Cop 27, vilket var namnet på FN:s klimatkonferens i den egyptiska turistorten.

Det första Bostadsvrålet hölls i Stockholm i maj och hade en ganska teoretisk prägel, med bland annat många föredrag. Men redan nu är det bestämt att Bostadsvrålet 2 kommer att innebära inte bara snack utan även verkstad.

Annons

– Vi kommer att avsluta helgen med någon form av aktion. Vi vill göra något och inte bara prata. Men exakt vad det blir kommer vi att hålla lite hemligt. Eventuellt kommer vi inte att bestämma det förrän under själva helgen, säger Mattias Axelsson.

Fakta: Bostadsvrålet 2

Kommer att äga rum i Göteborg 22-23 november.

Hittills ingår följande organisationer i samarbetet:

*Pennygångens framtid

*Hyresgästföreningen

*Staden vi vill ha

*Allt åt alla

*Bostadsupproret

*jagvillhabostad.nu

*Yimby

*Biskopsgårdens framtid

*Gårda boendeförening

Läs också Daniel tatuerar sig mot hyreschocken Hyresgäster försöker rädda hotad skog Hyresgästföreningen hittar nya arenor i Landskrona Bostadsaktivist sist ut på Sveriges officiella twitterkonto

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.