Annons

Botrygg vill höja Linköpingshyror

Linköping En av Linköpings största privata hyresvärdar, Botrygg, vill höja hyrorna med 1,2 procent vid nyår. Ökade driftskostnader anges som främsta orsak.

De senaste åren har Botrygg haft lägre hyreshöjningar än de flesta större hyresvärdar i Östergötland. I år blev höjningen 0,9 procent och Hyresgästföreningens förhandlare Evelin Davidsson bedömer att kravet för 2015 på 1,2 procent är återhållsamt.

– Det är ganska lågt generellt sett, med tanke på att genomsnittet bland yrkandena från privata värdar i region Sydost hittills är 2,67 procent, säger Evelin Davidsson.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hon påpekar samtidigt att förhandlingarna inför nästa år precis har kommit i gång och att det är för tidigt att dra några övergripande slutsatser om hur hyrorna i Linköping kommer att förändras nästa år.

– Yrkandena har bara precis börjat komma in, säger hon.

Annons

En hyreshöjning med 1,2 procent skulle innebära att en månadshyra som i dag ligger på 5 000 kronor skulle gå upp 60 kronor.

Läs ocksåBotrygg vill polisanmäla svartuthyrning i Gårda

”Vårt yrkande beror på de beräknade ökade driftskostnaderna vi har för våra hyresfastigheter i Linköping”, skriver Henrik Söderbring, förvaltningschef hos Botrygg, i ett mejl till Hem & Hyra.

Tekniska Verken, som bland annat sköter sophantering och fjärrvärme, har förvarnat om kommande taxehöjningar.

Annons

Botrygg har cirka 1 000 lägenheter i Linköping.

Läs ocksåNu renoveras de förfallna husen – men hyresgästen Filip har kluvna känslor

Fotnot: Sydost betyder i Hyresgästföreningens organisation Östergötland, Gotland, Blekinge, Kalmar, Jönköping och Kronobergs län.

Läs också Bytesaffär ska ge billigare lägenheter i Gårdsten Hyresgäst i Linköping slipper få klädkammare mot sin vilja Många vill förbjuda grannars rök
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.