Annons

Bråkande par måste lämna lägenhet

Osby Under flera år har grannarna levt i skräck. Det senaste året har polisen besökt lägenheten i Osby 39 gånger. Nu måste det störande paret lämna sin lägenhet.
Foto: Pixabay
Under lång tid har grannarna i Osby störts av parets många bråk. Oväsen från lägenheten kunde höras så väl dag som natt.

Hög musik, misshandel och polisutryckningar har det senaste året varit en del av grannarnas vardag. Hyresgäster i området uppger att de har haft svårt att sova på grund av oväsen från paret i lägenheten. De många polisutryckningarna och de frekventa bråken har även fått grannarna att känna sig otrygga. Det bråkande paret själva har ställt sig frågande till grannarnas upplevelser och menar att grannarna är extra känsliga.

Flera av de boende i området uppger att de på grund av rädsla för repressalier inte vågar lämna in störningsanmälningar och inte heller vittna i hyresnämnden. Enligt hyresvärden har flera hyresgäster istället flyttat från området.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men nu kan hyresgästerna andas ut. Efter att polisen ryckt ut till adressen 39 gånger det senaste året valde några hyresgäster att berätta om sin situation i hyresnämnden. Nämnden beslutade att mannen och kvinnan omedelbart måste lämna sin lägenhet.

Inför förhandlingarna i nämnden lämnade paret in ett läkarintyg och uppgav att de störningar som upplevts till stor del berodde på kvinnans sjukdomstillstånd. Enligt hyresvärden, som kontaktat den klinik som ska ha utfärdat intyget, är läkarintyget en förfalskning.

Annons
Läs också Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.