Annons

Brand för tredje gången i Timrå

Timrå För tredje gången har det brunnit på Vivstavarv i Timrå. Branden startade i morse i en av de gamla arbetarlängorna på Skeppsvägen. Nu samlar Hyresgästföreningen de boende i området för ett krismöte.

​Tidigt på måndagsmorgonen gick larmet. Enligt uppgifter till polisen kom det rök från den gamla träfastighetens vindsvåning. Räddningstjänsten fick såga sig igenom taket och hela huset evakuerades.

Annons
Totalt finns det åtta lägenheter i längan, två av dessa skadades av branden, till de övriga lägenheter troddes de boende kunna återvända. Klockan elva meddelade räddningstjänsten att branden var släckt.
 
– Vi vet inte säkert vad som orsakade branden. Det finns teorier om att den kan ha startat vid en elkabel, säger Anders Bonér, räddningsledare, till Dagbladet.
 
Det är tredje gången inom loppet av några år som det brinner i någon av de gamla träfastigheterna, en gång arbetarbostäder, på Vivstavarv.
 
– Så här kan det inte få fortsätta. Många av de som bor i de gamla fastigheterna är livrädda. De törs inte bo kvar, säger Lillemor Göranson, Hyresgästföreningen.
 
Hyresgästföreningens lokal en bit därifrån öppnas nu under dagen och klockan ett hålls ett möte för alla hyresgäster.
 
– De boende behöver få prata med och stötta  varandra. Vi hoppas att vi även får dit räddningstjänsten. Människor vill veta vad det är som orsakar bränderna. Man borde göra en grundlig översyn av elen i fastigheterna, menar Göranson.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Risk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökat Markos lägenhet totalförstörd efter batteribrand - blev hemlös: ”Aldrig mer elcykel” Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Hyresgästen fimpade i köket – döms till fängelse för mordbrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.