Annons

Brandsläckarna hann inte komma på plats

Olofström Ambitionerna är stora och idéerna många, dessvärre hinner de inte alltid sättas i verket innan det blir skarpt läge. Så var det när det brann på Ekerydsplan.
Foto: Linda Alfons
Branden på Ekerydsplan inträffade innan Olofströmshus hann montera brandsläckare i trapphusen.

I Olofströmshus ambitiösa projekt ”Trygghet och tillgänglighet i vår bostad och närmiljö” ingår även att titta på säkerhet.

Men knappt hade arbetsgruppen tagit beslut om att det ska finnas brandsläckare och brandfiltar i trapphusen så brann det 12 oktober i en källare på Ekerydsplan.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi är duktiga på detta i lägenheter och har alltid varit, men nu måste vi titta på allmänna utrymmen, säger Olofströmshus vd Magnus Lindahl.

Lyckligtvis skadades ingen människa i branden och några dagar efteråt kunde de evakuerade hyresgästerna flytta hem igen.

Annons

Branden inträffade i källaren under Ekerydsplan 18 och tre av fem trappuppgångar i huset fick evakueras.

Läs ocksåTusentals äldre hålls kvar i sitt hem mot sin vilja – Ingrid, 93: "Jag vill inte bo här ensam tills jag dör"Ryggtavlan av en person som står och tittar ut från en högt belägen balkong.

Inger Johnsson två trappor upp fick vänta på att komma ut.

– Jag öppnade fönstret och vinkade för det var fullt av folk här ute. Till slut var det en som sa att jag skulle stänga fönstret och vänta. Sen bar brandmännen ner mig för jag har svårt att gå i trappan, säger hon.

Annons

Hon har fått mycket hjälp från hyresvärden.

Läs ocksåTvå personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"Ett eldhärjat hus och en dam.

– Olofströmshus ska jag inte klaga på för de har varit snälla och vänliga.

Läs också Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.