Annons

Buller från dagis måste åtgärdas

Östermalm Barn är inte störande i lagens mening. Trots det har hyresnämnden beslutat att en hyresvärd ska minska bullret från en förskola.

En hyresgäst på Östermalmsgatan i Stockholm har i flera år störts av förskolan i våningen under. Dagiset är inrymt i ett före detta kontor och både miljöförvaltningen och stadsbyggnadskontoret är inkopplade. Men när miljökontoret skulle göra bullermätning var barnen utomhus och det fanns inget att mäta. Hyresgästen gjorde då en egen bullermätning som visar för höga nivåer.

Hyresvärden Stockholms Stads Brandförsäkringskontor ska senast den 1 juni se till att bullret har minskat. Annars väntar ett vite på 100 000 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är ovanligt att buller från barn anses störande. Hade det rört sig om en pizzeria eller pub hade det varit självklart och det är bra att vi ändå fick det här beslutet, säger Torbjörn Larsson, jurist på Hyresgästföreningen i Stockholm som drivit ärendet.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Ewas bullerfasa fortsätter – värden och gymmet skyller på varandra Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Krock mellan kulturliv och störda grannar: ”Inget verkar hjälpa”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.