HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Buller från dagis måste åtgärdas

Östermalm Barn är inte störande i lagens mening. Trots det har hyresnämnden beslutat att en hyresvärd ska minska bullret från en förskola.

En hyresgäst på Östermalmsgatan i Stockholm har i flera år störts av förskolan i våningen under. Dagiset är inrymt i ett före detta kontor och både miljöförvaltningen och stadsbyggnadskontoret är inkopplade. Men när miljökontoret skulle göra bullermätning var barnen utomhus och det fanns inget att mäta. Hyresgästen gjorde då en egen bullermätning som visar för höga nivåer.

Hyresvärden Stockholms Stads Brandförsäkringskontor ska senast den 1 juni se till att bullret har minskat. Annars väntar ett vite på 100 000 kronor.

Läs ocksåHyresgäst ska slippa översvämning

– Det är ovanligt att buller från barn anses störande. Hade det rört sig om en pizzeria eller pub hade det varit självklart och det är bra att vi ändå fick det här beslutet, säger Torbjörn Larsson, jurist på Hyresgästföreningen i Stockholm som drivit ärendet.

Läs också Riskerar sägas upp för autistiske sonens skrik Hyresgäst ska inte behöva duscha hemma hos sin hyresvärd Åtgärdsföreläggande mot bostadsrättsförening Frysen lever sitt eget liv – hyresgäst ber hyresnämnden om hjälp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.