Annons

Byggtider för Karlskronahem

Blekinge Just nu har Karlskronahem hundratalet hyreslägenheter i produktion. Målet är 400 nya bostäder till 2020.

Det råder full aktivitet på Klockarebacken i Nättraby. Här bygger Karlskronahem 22 hyreslägenheter i radhusliknande stil. Det blir tvåor, treor och fyror. Planerad inflyttning är i slutet av året.

I samma samhälle, fast på Benabacken, var det i december inflyttningsklart i åtta lägenheter som har 65 år som undre åldersgräns för hyresgästerna. Björn Eliasson, Karlskronahems vd, berättar:

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Det är ett boende för äldre som har gemensamhetslokal och bemanning. De blev uthyrda snabbare än vi kunnat våga drömma om. Vi blev lite tagna på sängen att det gick så snabbt att hyra ut så det får vi vara nöjda med.

Annons

Det är en rad byggprojekt som är på gång för Karlskronahem. Uppdraget från kommunen är att fram till 2020 ha producerat 400 lägenheter. Bland projekten finns att på garagetomten, mitt på Pantarholmen, bygga omkring 50 nya lägenheter. Vid före detta Lyckebyskolan planeras för vad som totalt kan bli 100 lägenheter och även i Vedebylund planeras för ett 30-tal nya lägenheter.

– Det här är roligt för oss och det är en stor skillnad mot för tidigare. Nu behöver vi utöka personalstyrkan med två projektledare och en controller, säger Björn Eliasson.

Annons
Läs ocksåJoel hade 14 grader inomhus i nybyggd lägenhet: ”Jag har nog Sveriges mest luftade element”Tvådelat foto: Joel Persson i mörka kläder, keps, glasögon står framåtlutad i gången mellan hallen och köket med frysdörren öppen och visar med handen var dagbädden skulle gå om den stod i hörnet mitt emot köksdelen av ettan. Till höger: Fasadfoto av det nybyggda höghuset, vitt med en mängd balkonger i grå metall. Joel Persson bor i en nybyggd lägenhet och har haft 14 grader hemma. Nu vill hyresvärden installera ett element som är så tjockt att hans kombinerade soffa och säng inte får plats i lägenheten.
Läs också Höga hus väcker känslor – professorn: ”Finns många nackdelar" Så skapade de sin kooperativa hyresrättsförening: "Det blev så bra" Här är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt" Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.