Annons

Byggtider för Karlskronahem

Blekinge Just nu har Karlskronahem hundratalet hyreslägenheter i produktion. Målet är 400 nya bostäder till 2020.

Det råder full aktivitet på Klockarebacken i Nättraby. Här bygger Karlskronahem 22 hyreslägenheter i radhusliknande stil. Det blir tvåor, treor och fyror. Planerad inflyttning är i slutet av året.

I samma samhälle, fast på Benabacken, var det i december inflyttningsklart i åtta lägenheter som har 65 år som undre åldersgräns för hyresgästerna. Björn Eliasson, Karlskronahems vd, berättar:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är ett boende för äldre som har gemensamhetslokal och bemanning. De blev uthyrda snabbare än vi kunnat våga drömma om. Vi blev lite tagna på sängen att det gick så snabbt att hyra ut så det får vi vara nöjda med.

Annons

Det är en rad byggprojekt som är på gång för Karlskronahem. Uppdraget från kommunen är att fram till 2020 ha producerat 400 lägenheter. Bland projekten finns att på garagetomten, mitt på Pantarholmen, bygga omkring 50 nya lägenheter. Vid före detta Lyckebyskolan planeras för vad som totalt kan bli 100 lägenheter och även i Vedebylund planeras för ett 30-tal nya lägenheter.

– Det här är roligt för oss och det är en stor skillnad mot för tidigare. Nu behöver vi utöka personalstyrkan med två projektledare och en controller, säger Björn Eliasson.

Annons
Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.
Läs också Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.