Annons

Byggtider för Karlskronahem

Blekinge Just nu har Karlskronahem hundratalet hyreslägenheter i produktion. Målet är 400 nya bostäder till 2020.

Det råder full aktivitet på Klockarebacken i Nättraby. Här bygger Karlskronahem 22 hyreslägenheter i radhusliknande stil. Det blir tvåor, treor och fyror. Planerad inflyttning är i slutet av året.

I samma samhälle, fast på Benabacken, var det i december inflyttningsklart i åtta lägenheter som har 65 år som undre åldersgräns för hyresgästerna. Björn Eliasson, Karlskronahems vd, berättar:

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det är ett boende för äldre som har gemensamhetslokal och bemanning. De blev uthyrda snabbare än vi kunnat våga drömma om. Vi blev lite tagna på sängen att det gick så snabbt att hyra ut så det får vi vara nöjda med.

Annons

Det är en rad byggprojekt som är på gång för Karlskronahem. Uppdraget från kommunen är att fram till 2020 ha producerat 400 lägenheter. Bland projekten finns att på garagetomten, mitt på Pantarholmen, bygga omkring 50 nya lägenheter. Vid före detta Lyckebyskolan planeras för vad som totalt kan bli 100 lägenheter och även i Vedebylund planeras för ett 30-tal nya lägenheter.

– Det här är roligt för oss och det är en stor skillnad mot för tidigare. Nu behöver vi utöka personalstyrkan med två projektledare och en controller, säger Björn Eliasson.

Annons
Läs ocksåHär är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt"Fristadbostäders vd Kjell -Ove Sethson är stolt och glad över att det nya trygghetsboendet Prästängen vann utmärkelsen Allmännyttans bästa bygge 2024.
Läs också Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.