HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Byggtider för Karlskronahem

Blekinge Just nu har Karlskronahem hundratalet hyreslägenheter i produktion. Målet är 400 nya bostäder till 2020.

Det råder full aktivitet på Klockarebacken i Nättraby. Här bygger Karlskronahem 22 hyreslägenheter i radhusliknande stil. Det blir tvåor, treor och fyror. Planerad inflyttning är i slutet av året.

I samma samhälle, fast på Benabacken, var det i december inflyttningsklart i åtta lägenheter som har 65 år som undre åldersgräns för hyresgästerna. Björn Eliasson, Karlskronahems vd, berättar:

Läs ocksåHär kan kommuner bygga 21 000 bostäder på statlig mark

– Det är ett boende för äldre som har gemensamhetslokal och bemanning. De blev uthyrda snabbare än vi kunnat våga drömma om. Vi blev lite tagna på sängen att det gick så snabbt att hyra ut så det får vi vara nöjda med.

Det är en rad byggprojekt som är på gång för Karlskronahem. Uppdraget från kommunen är att fram till 2020 ha producerat 400 lägenheter. Bland projekten finns att på garagetomten, mitt på Pantarholmen, bygga omkring 50 nya lägenheter. Vid före detta Lyckebyskolan planeras för vad som totalt kan bli 100 lägenheter och även i Vedebylund planeras för ett 30-tal nya lägenheter.

– Det här är roligt för oss och det är en stor skillnad mot för tidigare. Nu behöver vi utöka personalstyrkan med två projektledare och en controller, säger Björn Eliasson.

Läs ocksåByggkostnader ökar på grund av högkonjunkturenByggkostnaderna ökar på grund av högkonjunkturen.
Läs också Klart för nya hem i maktens hus SKL: Inte markpriserna som hindrar bostadsbyggande Hyreshöjning för 204 lägenheter hos Kalmarhem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.