HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

CA Fastigheter ändrar sig

Växjö Efter att Hem & Hyra uppmärksammat att CA Fastigheter vill vräka en hyresgäst i Växjö för att hon har två familjehemsplacerade barn, ändrar sig bolaget. Kvinnan får bo kvar.

Det var i går som Hem & Hyra berättade att CA Fastigheter i Växjö hotar vräka en kvinna på grund av att hon har två familjehemsplacerade barn boende hos sig.

I dag drog CA Fastigheter tillbaka sin ansökan till hyresnämnden om att få säga upp hyresgästen.

Läs ocksåElnaz och Cassandra fick inte flytta för värden

Hem & Hyra har försökt nå CA Fastigehters regionchef Claus Holmgren via telefon. I ett mejl skriver han:

”Uppsägningen var en följd av att grannarna klagade på störningar pga. familjehemsverksamheten. Nu har det varit störningsfritt sedan uppsägningen.”

Men i ansökan till hyresnämnden och i uppsägningsbrevet till hyresgästen är det inte störningar som är det primära, utan det faktum att hon är ett familjehem, vilket enligt bolaget strider mot hyresavtalet. CA Fastigheter har heller inte till hyresnämnden redovisat något om störningar och vad dessa skulle bestå i. Vi har mejlat Claus Holmgren om detta men ännu inte fått svar.

Läs ocksåGrannar trakasseras med äggkastning och dödshot

– Bättre sent än aldrig, säger Hyresgästföreningens jurist Chadi Elazzeh, som är hyresgästens ombud.

– Det är aldrig för sent att tänka om. Men det här hade kunnat gå olyckligt om hyresgästen varit på egen hand. Då vet man inte hur det här hade kunnat sluta. Hon kanske hade valt att flytta av ren oro, det är obehagligt att som ensam vara med i en rättsprocess, säger Chadi Elazzeh.

Läs mer:

Läs ocksåVägrade betala hyreshöjning - tvingas flytta

CA Fastigheter accepterar inte familjehemsplacerade barn 

Läs också Familj uppsagd efter infekterat bullerbråk Hyresnämnden tror inte på hyresgästen - han förlorar kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.