Annons

CA Fastigheter ändrar sig

Kronoberg Efter att Hem & Hyra uppmärksammat att CA Fastigheter vill vräka en hyresgäst i Växjö för att hon har två familjehemsplacerade barn, ändrar sig bolaget. Kvinnan får bo kvar.

Det var i går som Hem & Hyra berättade att CA Fastigheter i Växjö hotar vräka en kvinna på grund av att hon har två familjehemsplacerade barn boende hos sig.

I dag drog CA Fastigheter tillbaka sin ansökan till hyresnämnden om att få säga upp hyresgästen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hem & Hyra har försökt nå CA Fastigehters regionchef Claus Holmgren via telefon. I ett mejl skriver han:

”Uppsägningen var en följd av att grannarna klagade på störningar pga. familjehemsverksamheten. Nu har det varit störningsfritt sedan uppsägningen.”

Annons

Men i ansökan till hyresnämnden och i uppsägningsbrevet till hyresgästen är det inte störningar som är det primära, utan det faktum att hon är ett familjehem, vilket enligt bolaget strider mot hyresavtalet. CA Fastigheter har heller inte till hyresnämnden redovisat något om störningar och vad dessa skulle bestå i. Vi har mejlat Claus Holmgren om detta men ännu inte fått svar.

Läs ocksåHyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhetEn kvinna och hennes sambo har i flera år ringt störningsjour och hyresvärd vid ljud i ett hyreshus. Dessutom har de uttryckt sig rasistiskt mot grannar och gjort orosanmälningar. Nu säger hyresvärden upp avtalet med kvinnan – och kräver att de flyttar.

– Bättre sent än aldrig, säger Hyresgästföreningens jurist Chadi Elazzeh, som är hyresgästens ombud.

– Det är aldrig för sent att tänka om. Men det här hade kunnat gå olyckligt om hyresgästen varit på egen hand. Då vet man inte hur det här hade kunnat sluta. Hon kanske hade valt att flytta av ren oro, det är obehagligt att som ensam vara med i en rättsprocess, säger Chadi Elazzeh.

Annons

Läs mer:

Läs ocksåSopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gångenSopor fyller den inglasade balkongen.

CA Fastigheter accepterar inte familjehemsplacerade barn 

Läs också Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm" Kvinnan svimmade när hon öppnade brev – vräks: ”Minsta krav ångestfyllt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.