Annons

Centrumbostäder skänker pengar till sjuka barn

Skara Centrumbostäder i Skara skänker 2 220 kronor till Barncancerfonden. Summan baseras på antalet svar i senaste nöjd kund-enkäten.

I våras skickade kommunala Centrumbostäder i Skara ut sin senaste nöjd kund-enkät till bolagets knappt 500 hushåll. En nyhet var att värden skulle skänka tio kronor till Barncancerfonden för varje svar som kom in. Tidigare har man lottat ut en månadshyra, men det är inte tillåtet längre.
– Vi gjorde upp med bolaget som gör enkäten att pengarna skulle gå till välgörenhet i stället, säger vd Stefan Rånes.

Totalt svarade 222 hushåll vilket innebär att Barncancerfonden får ett tillskott på 2 220 kronor. När en fri hyra stod på spel var det fler som svarade.
– Vi kanske gjorde för dålig reklam. Vi uppmanar hyresgästerna att svara för egen del och få ett bättre boende, men de kan samtidigt bidra till välgörenhet, säger Stefan Rånes.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden är inställd på att fortsätta med välgörenhet, det kan bli till Barncancerfonden eller något annat gott syfte.
– Det är viktigt för oss att visa medmänsklighet, säger Stefan Rånes.

Och vad visade då svaren i nöjd kund-enkäten? De flesta, 84 procent är nöjda eller mycket nöjda. Allra bäst betyg får kontakten med personalen. Förbättringspotentialen ligger under punkten trygghet och säkerhet.
– Vi satsar mycket på belysning och trygghetsvandringar och märker stor skillnad i områden där vi genomfört projekt, säger Stefan Rånes.

Annons
Läs också Akelius vill sälja 28 500 hyresrätter: ”Vi ska lämna Sverige” Sänkt betyg för hyresvärdar i Västsverige Akelius har skänkt över en miljard till välgörenhet Ovanåkers hyresgäster mest nöjda Roger Akelius: ”Jag skäms för att jag inte gjort mer”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.