Annons

Contentus i Malmö överklagar till hovrätten

Malmö Hyresstriden i Herrgården fortsätter. Contentus accepterar inte hyresnämndens beslut om halverad hyreshöjning från 40 till 20 procent.

Nu har bolaget överklagat till hovrätten. Skrivelsen är kortfattad. Bolaget be att få återkomma med en motivering till överklagandet.

Bakgrunden till hyresstriden är de stora renoveringar som Contentus gjort i områdets 169 lägenheter med tillhörande allmänna utrymmen. Efter avslutat arbete begärde hyresvärden Contentus i fjor hyreshöjningar på 40 procent. Men Hyresgästföreningen vägrade och förhandlingarna strandade. Hyresnämnden beslutade tidigare i sommar om en kompromiss, en hyreshöjning på 20 procent.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under fredagen var Hyresgästföreningens personal på plats i bostadsområdet och delade ut information till Contentus hyresgäster. I informationsbrevet skriver föreningen att man gör bedömningen att det kan  ta mellan 3 och 12 månader innan det kommer något besked från hovrätten.

– De har inte inkommit med några bevisuppgifter eller annan information utan ber om . Så därför är det egenligen omöjligt att säga något om överklagandet. Men det hör till ovanligheten att hovrätten ändrar några beslut från hyresnämnden, säger Joakim Lund, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Förra årets hyra höjdes utan förhandling – nu strandar Västerstaden igen Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Lars betalar inte värdens smyghöjning: ”Det handlar om solidaritet” Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.