Annons

Coronan: Granne inspirerade Zeljko – startade Facebookgrupp

Örebro Ett forum där medlemmar i Örebro kan utbyta idéer om hur man kan hjälpa varandra i coronatider. Det är tanken med boendeutvecklaren Zeljko Ilics Facebooksida Vad kan vi i Hyresgästföreningen göra.
Foto: Anna Rytterbrant
Zeljko Ilics har startat en Facebookgrupp där aktiva medlemmar i Örebro kan komma med idéer om hur man kan hjälpa till i coronatider.

Hur fick du den här idén?
– I går (onsdag) blev vi rekommenderade att vi ska jobba hemifrån, så när jag kom hem började jag med att rensa min brevlåda. Efter det visste jag inte vad jag skulle göra och då bestämde jag mig för att skapa den här gruppen.
– Men egentligen väcktes idén redan för några dagar sedan då min fru ringde vår 80-åriga granne som vi inte hade sett på ett tag. Det var ingen fara med henne, hon mådde jättebra, fast hon blev ändå väldigt glad att vi ringde. Hon kände sig trygg med att veta att vi finns till hands och kan hjälpa henne om det behövs.

Hur gick du tillväga när du skapade gruppen?
– Jag ringde runt till lokala medlemmar som är aktiva och ställde helt enkelt frågan: Vad kan vi i Hyresgästföreningen göra? Alla som jag pratade med var väldigt positiva och kom med massor av idéer. Till exempel så var en idé att barn och ungdomar i Garphyttan kan hjälpa äldre med att slänga sopor. Och just nu ser jag att den lokala hyresgästföreningen i bostadsområdet Rosta har lagt upp ett erbjudande om hjälp på sin Facebooksida.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men i Facebookgruppen som du har skapat handlar det om att inspirera medlemmarna hur de kan hjälpa andra?
– Precis! Tanken är inte att folk ska vända sig till den här gruppen för att konkret få hjälp. Det finns det så många andra Facebookgrupper som erbjuder. Min idé är att skapa ett forum där man kan utbyta tankar och idéer och att dessa idéer sedan omvandlas i praktiken ute i Örebros bostadsområden.

Du skapade gruppen i går och den har nu 63 medlemmar. Är du nöjd med responsen?
– Ja, antalet medlemmar bara växer och folk är som sagt positiva. Och kanske att den här idén sprider sig till andra delar av landet. Som coronaviruset, fast här handlar det om något positivt (skratt).

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.