Annons

D. Carnegies hyresgäster ser brister i service och bemötande

Stockholm Efter miljöförvaltningens rapport där D. Carnegie fått anmärkningar gör Hem & Hyra en uppföljning och träffar hyresgäster på plats. Flera hyresgäster i Husby talar om dålig service och att det kan ta flera veckor innan något åtgärdas efter en felanmälan.
D. Carnegies hyresgäster vill ha bättre service och bemötande.
Foto: Ida Karlsson
D. Carnegies hyresgäster vill ha bättre service och bemötande.

Miljöförvaltningen gjorde stickprov i Husby under förra året för att kartlägga dålig inomhusmiljö. D. Carnegie har fått anmärkningar på luftflöden i ventilationen, lukt, temperatur och hantering av felanmälan.

Ibland är det telefonkö i upp till en timme berättar en hyresgäst hos D. Carnegie. Fastighetsbolaget uppger att de har en ambition att ge en återkoppling 24 timmar efter en felanmälan. Men det är inget som hyresgästerna känner igen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

‒ Jag önskar att ett seriöst företag skulle ta över som skulle sköta allt på ett professionellt sätt, säger en hyresgäst i Husby.

Han berättar att han har fått vänta tre veckor på en åtgärd vid en felanmälan.

‒ D. Carnegie vill bara tjäna pengar och inte göra någonting. De har ett respektlöst bemötande. När du felanmäler anklagar de dig för att ha orsakat felet.

Annons
Läs ocksåBrister i inomhusmiljön hos D. Carnegie och Willhem

‒ Vi beklagar om någon hyresgäst är missnöjd med bemötandet. Vår service och bemötandet från våra kontor ska alltid vara gott. Vår bild är att vi har hjälpsamma medarbetare, säger Björn Sundberg, kommunikationschef vid D. Carnegie.

Han säger att de inte fått några sådana signaler i sina undersökningar av hur nöjda hyresgästerna är. I den senaste omgången fick de in svar från en femtedel av hyresgästerna.

‒ Vår förvaltning i Järva får särskilt gott betyg av hyresgäster när det gäller bemötande vid felanmälan, säger Björn Sundberg.

Läs ocksåPaula tvingas leva med kackerlackorna

Men en enkät som genomförts av hyresgästföreningen i området visar att reparation och underhåll får ett lågt betyg.

Annons

En hyresgäst berättar att de har haft problem med ventilationen.

‒ Det kommer lukt och rök från andra lägenheter och vi har fått andningsbesvär. Ibland har vi ingen ventilation och ibland blåser det på för fullt i vardagsrummet.

De som har bott länge i fastigheten säger att allt sköttes bättre på den tiden då Svenska Bostäder var hyresvärd på 90-talet.

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Mardröm för hyresgästerna när ventilationen byts ut: "Psykisk och fysisk terror" Ventilationen knäckte Cecilia – fick ha öppna fönster hela vintern

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.