Annons

Dags att slopa hyrskatten

Stockholm Det är 2 000 kronor dyrare att bo i hyresrätt än i villa eller bostadsrätt. Det vill Hyresgästföreningens förbundsstämma att regeringen ändrar på.

Ta bort fastighetsskatten för hyresrätter och inför ROT-avdrag, investeringsbidrag för nybyggnad, miljöpremie och underhållsfonder. Det kräver Hyresgästföreningen i ett uttalande från förbundsstämman. Det skulle öka antalet hyresrätter och det behövs för att få fart på tillväxten.

En rapport från Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna och SABO visar att det är 2 000 kronor dyrare att bo i hyresrätt jämfört med villa eller bostadsrätt, en extraskatt som drabbar landets tre miljoner hyresgäster.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kostnaden blir 8 miljarder, vilket är en fjärdedel av de skattesubventioner och bidrag som redan i dag går till villor och bostadsrätter, enligt uttalandet. Som också konstaterar att det borde vara självklart att alla medborgare behandlas lika oavsett vilken boendeform man har valt.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.