Annons

Datastrul stoppade medlemsbrev

Norrköping Hundratals hyresgäster i Norrköping har blivit utan information om de pågående hyresförhandlingarna. Orsaken är ett dataproblem hos Hyresgästföreningen.

I början av november förra året skulle Hyresgästföreningen informera sina medlemmar om de pågående hyresförhandlingarna i Norrköping. I brevet informerades att Fastighetsägarna, som företräder flera privata hyresvärdar, hade begärt att få höja hyrorna med 2,8 procent för 2016. Men nu två månader senare visar det sig att föreningens utskick inte nådde alla berörda medlemmar.

Enligt Hyresgästföreningen rör det sig om flera hundra mottagare, bland annat medlemmar boende hos Subnova och flera mindre privata hyresvärdar. Orsaken är att det blivit fel i det datasystem som föreningen använder för att göra medlemsutskick.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Det här beror på ett datastrul vilket gjort att informationen inte har gått i väg till alla på mottagarlistan. Vi har haft lite barnsjukdomar med det här systemet, förklarar Magnus Persson, enhetschef på Hyresgästföreningen.

Annons

Hur ser du på det som hänt?

– Det är klart ett problem. Medlemmarna ska få information så fort det är möjligt och vi vill ju gärna få in synpunkter inför förhandlingen, säger Magnus Persson.

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

Föreningen har nu gjort ett nytt utskick till de berörda medlemmarna. Hyresförhandlingen med Fastighetsägarföreningen pågår fortfarande.

Annons
Läs också Inger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdes Regionens medlemstapp ska fixas vid dörren Allt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat" Ny regionordförande lämnar sina uppdrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.