Annons

Degerforsbyggen vill höja med 2,8

Degerfors Degerforsbyggen vill höja hyrorna med 2,8 procent från 1 januari 2013.

Bolaget hänvisar bland annat till ett ökat underhållsbehov och höga kostnader för de tomma lägenheter som finns i bolagets lägenhetsbestånd.

– Självklart är det tufft för bolag som har höga vakanser, samtidigt har vi rekordlåga räntenivåer och en inflation som väntas ligga på omkring en procent nästa år. Det borde innebära att vi kan komma överrens på en lägre nivå än vad bolaget kräver, säger Alf Mölleryd, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En höjning på 2,8 procent skulle betyda en höjning med 140 kronor i månaden för den som i dag har en månadshyra på 5 000 kronor.

Annons

Hyresgästföreningen inleder nu arbetet med att granska bolagets yrkande och budget innan förhandlingarna inleds 29 november.

Inför 2012 begärde Degerforsbyggden 4 procents höjning,men landade på 2,35 procent efter förhandlingen.

Annons
Läs ocksåÖrebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"Bilden visar i huvudsak en del av en beige fasad. En röd pil visar på ingången till Hyresgästföreningens framtida lokaler.


Läs också Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.