HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Degerforsbyggen vill höja med 2,8

Degerfors Degerforsbyggen vill höja hyrorna med 2,8 procent från 1 januari 2013.

Bolaget hänvisar bland annat till ett ökat underhållsbehov och höga kostnader för de tomma lägenheter som finns i bolagets lägenhetsbestånd.

– Självklart är det tufft för bolag som har höga vakanser, samtidigt har vi rekordlåga räntenivåer och en inflation som väntas ligga på omkring en procent nästa år. Det borde innebära att vi kan komma överrens på en lägre nivå än vad bolaget kräver, säger Alf Mölleryd, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Läs ocksåSex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

En höjning på 2,8 procent skulle betyda en höjning med 140 kronor i månaden för den som i dag har en månadshyra på 5 000 kronor.

Annons

Hyresgästföreningen inleder nu arbetet med att granska bolagets yrkande och budget innan förhandlingarna inleds 29 november.

Inför 2012 begärde Degerforsbyggden 4 procents höjning,men landade på 2,35 procent efter förhandlingen.

Annons
Läs ocksåMonika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade ingetEn kvinna och en man som står på varsin sida om en stor skylt med Kopparstadens logga på.


Läs också 36 kommunala hyror klara i Mellansverige – vi har listan Du betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna" Så påverkade pandemin medlemsantalet i Mellansverige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.