HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Delade bostad med kusin – förlorar kontrakt

Nyheter Hyresvärden anser att det handlar om olovlig andrahandsuthyrning. Hyresgästen uppger att han bara ville hjälpa sin kusin. Nu förlorar mannen sitt kontrakt.

I våras upptäckte den privata värden att hyresgästen inte längre var skriven på adressen i Helsingborg. Eftersom det bodde en annan familj i lägenheten skickade värden ut en varning till hyresgästen.

När ingen ändring skedde sade värden upp kontraktet. Den 40-åriga mannen vägrade att flytta. I hyresnämnden uppgav han att han bodde på två ställen eftersom han och hans fru hade problem i förhållandet. Han uppgav även att hans kusin med barn endast var inneboende hos honom och att de inte hade någon annanstans att ta vägen.

Läs också 1,8 miljoner tillbaka till medlemmarna i norr

Eftersom hyresgästen inte är skriven i lägenheten utan på en annan adress anser hyresnämnden att det är bevisat att mannen inte är permanentboende i bostaden. Nämnden anser inte heller att hyresgästen har behov av sin lägenhet som ett nödvändigt komplementboende. Både mannen och den familj som nu bor i lägenheten måste flytta innan början av februari.

Fakta: Tänk på detta när du skaffar inneboende

Bo kvar själv! Annars är det en olovlig andrahandsuthyrning och du kan bli av med ditt kontrakt.
Skriv kontrakt! Skriver du ett löpande kontrakt kan du säga upp din inneboende med tre månaders varsel ifall ni inte trivs ihop.
Kolla hemförsäkringen! Hos vissa bolag kan en inneboende vara medförsäkrad, hos andra inte och då bör ni ha varsin försäkring.

 Källa: Hyresgästföreningen

Läs också Ville testa villaliv – nekas andrahandsuthyrning Sömnlösa nätter till hyresnämnden Hyresnämnden avgör renovering Man vräks för stryptag på granne

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.