Annons

Delseger för ägarlägenheter i Trelleborg

Trelleborg ​Det omdiskuterade bygget av fyra nya höghus på Sockerbrukstomten i centrala Trelleborg är nu ett steg närmare att bli verklighet. Trots kritik har byggnadsnämnden sagt ja till att detaljplanen för området ska ställas ut för samråd.

​Företagsledningen för det kommunägda bostadsbolaget i Trelleborg vill bygga fyra hus på åtta respektive sex våningar på tomten. Ett hus är tänkt att bli ägarlägenheter och ett med inriktning på hyresgäster i gruppen 55 plus. Ett tredje hus ska byggas med högteknologi och ett hus är tänkt att bli traditionella hyreslägenheter.

Trelleborgshem uppger att de blivit kontaktade av många som är intresserade av att flytta till det nya området. Samtidigt har det planerade höghusbygget stött på omfattande protester från intillboende som är kritiska och menar att området skulle förstöra stadsbilden.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Grannar tycker istället att tomten skulle bebyggas med enplansvillor, en lekspats och en park.

Ännu återstår en lång tid innan ett eventuellt bygga kan påbörjas. Som ett första steg ska detaljplanen skickat ut på remiss till berörda instanser som får lämna synpunkter på förslaget.

Annons
Läs också Monika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade inget Civilutskottet vill ha fler ägarlägenheter Sågar förslag om att göra hyresrätt till ägarlägenhet Trots kritik – Stockholmshem går vidare med ägarlägenheter Ägarlägenheter blev en flopp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.