Annons

”Det är en vital 75-åring i en spännande tid”

Halmstad Idag hurras det för det HFAB, det kommunala bostadsbolaget i Halmstad som fyller år. Kommunikatör Lina Keilo har koll på 75-åringens status.
HFAB bildades för exakt 75 år sedan. Lina Keilo vid HFAB har koll på det kommunala bostadsbolaget. Foto: Petra Martinsson/HFAB.

Hur mår 75-åringen?
– Det är en vital 75-åring i en spännande tid. Det händer mycket och många initiativ tas. Det är fokus på både underhåll och nybyggnation. 75-åringen tycker givetvis att det är kul att Halmstad växer och har med det fokus på att bli ännu effektivare.

Var är det viktigaste som 75-åringen har åstadkommit under sitt liv?
– Att vara en trygg del av Halmstad och att ha skapat boenden för stadens invånare. Det bostadssociala arbetet har också varit viktigt, som att på senare år ha haft en arbetsförmedlare för sina hyresgäster och arrangerat festivalen på Andersberg som i år blir tioåring. Det gynnar hela Halmstad och är något som 75-åringen är stolt över.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hur firas jubileet?
– På själva födelsedagen blir det tårta. Det kommer också att bli en ambulerande utställning om 75-åringens liv, jubileumsbok, specialnummer i Hyresgästtidningen och annat.

HFAB, det kommunala bostadsbolaget bildades 23 mars 1942 för att få bukt med bostadsbristen och gamla dåliga bostäder. Idag äger det cirka 10 000 lägenheter. Största bostadsområdet är Vallås med cirka 1400 lägenheter.

Annons
Läs också 109 miljoner i vinst för HFAB i Halmstad 28 hyresgäster fick jobb genom HFAB 72-miljonersvinst gör HFAB ännu rikare 4 000 tomatplantor delas ut till hyresgäster Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.