Annons

”Det behövs mer polisnärvaro”

Trollhättan Frustrationen är stor på Kronogården i Trollhättan efter nattens bilbränder. Per Inge Nilsen i den lokala hyresgästföreningen vill ha fler patrullerande poliser.

Strax före klockan tre, natten till fredagen, larmades räddningstjänst och polis till Slåttervägen på Kronogården. Orsaken var att flera bilar stod i brand. Ett omfattande släckningsarbete inleddes. Idag kan man konstatera att sju bilar blev totalt utbrända och att ytterligare tre skadades. Någon människa kom inte till skada och enligt en kommentar i TTELA fann polisen inga misstänkta gärningsmän på platsen.

– Det känns bedrövligt att bilar sätts i brand om och om igen, säger Per Inge Nilsen, som själv bor på Kronogården och är kassör i den lokala hyresgästföreningen Sädesbingen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det har bara gått drygt två veckor sedan förra gången. Då var det bilar som stod parkerade längs Lantmannavägen som eldhärjades. Vid det tillfället krossades även glasrutor vid busshållplatser samt skolans klassrumsfönster.

– Jag tror att det handlar om ungdomar som får en adrenalinkick av att göra så här. Mer genomtänkt eller planerat än så tror jag inte att det är, säger Per Inge Nilsen.

Vad tror du behövs för att få stopp på det hela?

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– En större polisnärvaro. Kvarterspoliserna som vi har är jättebra. Men de syns för lite. Vi tipsar om att det begås brott, att det säljs knark öppet. Men polisen har för lite resurser eller så prioriterar de något annat, säger Per Inge Nilsen och fortsätter:

– Vad vi inte behöver är fler politiker och ministrar som kommer hit en dag för att måla kakelplattor med barnen eller ha ett litet möte med en kulturförening på biblioteket. Sådana markeringar hjälper ingenting. Det behövs en långsiktig närvaro och ett intresse för den här stadsdelen från hela övriga samhället.

Du är aktiv i den lokala hyresgästföreningen. Vad kan ni göra?

Läs ocksåHyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på filmBilden visar en hand som rotar runt bland underkläder. Bilden ärarrangerad.

– Jag har tänkt mycket på det. Vi ordnar en hel del aktiviteter för barn och unga. Men problemet är att när vi bjuder in så är det inte ungdomarna som verkligen skulle behöva komma bort från dåligheter som kommer hit. Vi når dem helt enkelt inte, säger Per Inge Nilsen.

Annons

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand och vädjar till folk som kan ha sett eller hört något att höra av sig på telefonnummer 114 14.

 

Läs också Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.