HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Det var 20 år sedan sist – nu bygger Klockaren nytt

Östra Göinge Bostadsbolaget satsar på 14 radhuslägenheter i Knisslinge och sju seniorbostäder i Broby. De finns även planer på ett femvåningshus.

− Nu finns det en stark framtidstro i Östra Göinge. Det var 20 år sedan Klockaren byggde några lägenheter. Förhoppningsvis kan byggandet påbörjas redan i september, säger Stefan Nilsson i telefon.

Han är vd sedan tre år tillbaka för det kommunala bostadsbolaget i Östra Göinge. Det går inte att ta fel på entusiasmen i rösten när han berättar om Klockarens byggplaner. 14 radhuslägenheter ska byggas i Knisslinge och sju seniorlägenheter i ett före detta bibliotek i Broby. Om allt går enligt planerna påbörjas byggandet i september. Seniorbostäderna beräknas vara klara i maj 2014 och radhuslägenheterna i september 2014.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

I dag har ni 40 lediga lägenheter. Behöver ni verkligen bygga nytt när ni har tomma lägenheter?

Annons

− Ja, det behöver vi för det handlar om att matchningen inte matchar längre. Vi har lediga lägenheter högst upp i hus utan hiss och våra hyresgäster vill ha hus med hiss, säger Stefan Nilsson.

På måndag börjar upphandlingsarbetet för radhusen och seniorbostäderna. Arbetet med femvåningshuset har inte kommit lika långt. Än så länge pågår ett detaljplanearbete. Tanken är att det ska bli 18-20 lägenheter i centrala Knisslinge. Något startdatum för byggandet har ännu inte satts.

Annons
Läs ocksåKämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken
Läs också Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse Vattenverk kan sätta käppar i hjulet för Edethus byggplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.