Annons

Dialogen har kommit till Rinkeby

Stockholm ​I veckan får boende i Rinkeby tycka till om sin närmiljö. När Järvadialogen smygstartade i fredags kom mer än 200 personer med synpunkter på sitt bostadsområde.

​Järvadialogen har stannat till i Rinkeby. I Folkets Hus finns en stor satellitbild över området uppsatt och på den får alla sätta små klistermärken: en gul prick där man bor, röda där man tycker att det finns problem och gröna där man trivs.

Ömúr Aylian skriver vad han tycker är bra och dåligt med Rinkeby på sin talong. Sedan fäster han sina gröna prickar på Rinkebyparken och utanför sin egen port. De röda sätter han på centrum. Där finns redan många röda duttar. I kommentarerna vad som är dåligt framkommer att där är otryggt och skräpigt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Här får alla komma till tals, utan pekpinnar, säger Anders Magnusson, projektledare för Järvadialogen.

Annons

– Vi tar in alla synpunkter och sedan sorterar vi dem så att den det berör får veta. Förra gången, i Akalla, var det en flicka som skrev att plockgodiset på ICA var gammalt och torrt. Då vidarebefordrade vi det.

Akalla var först ut med sin dialog, därefter har Husby och nu Rinkeby haft sina. I november är det dags för Tensta.

Annons
Läs ocksåKattoaletten blev en ny picknickplats

– Vi kunde inte drömma om att få så stort gensvar. I Akalla kom 1 500 personer, i Husby 2 000. Vi har fått in 13 000 synpunkter, även om givetvis inte alla är unika, säger Anders Magnusson.

Läs också De räddade den välbesökta kvarterslokalen i Bergsjön Sänkt betyg för hyresvärdar i Västsverige Sidra från Motala får träffa sin hyresvärd vid kastanjen Läxhjälp prio när hyresgäster i Biskopsgården får bestämma

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.