Annons

Dödsstöten för den sociala bostadspolitiken

Nyheter Regeringens nya mål för bostadspolitiken är ett steg på vägen mot marknadshyror. Det hävdar Carina Moberg (s), ordförande i riksdagens civilutskott.​

​Carina Moberg (s) är ordförande i civilutskottet, det utskott i riksdagen som har hand om bostadsfrågorna. Hon är djupt kritisk till regeringens förslag till nya mål för bostadspolitiken.

Annons
Det tidigare målet för bostadsfrågorna var att ”alla ska ges förutsättningar att leva i goda bostäder till rimliga kostnader”.
Det nya målet är i stället att sträva efter ”långsiktigt väl fungerande bostadsmarknader där konsumenternas efterfrågan möter ett utbud av bostäder som svarar mot behoven”, enligt förslaget i propositionen.
– Det här är dödsstöten för den sociala bostadspolitiken och det kommer att cementera utanförskapet i samhället, säger Carina Moberg.
Carina Moberg ser förslaget som en ett steg på vägen mot marknadshyror.
– Absolut, det är helt klart att regeringen vill att marknaden ska styra, säger hon.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Striden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg Granskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år" Allmännyttan töms på miljarder – så svarar politikerna Kärleken förde Sven Wollter till en hyresrätt i Luleå M erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.