Annons

Döms att betala 100 000 kronor för uteblivna hyror

Helsingborg Helsingborgs tingsrätt går på hyresvärdens linje. Hyresgästen ska betala cirka 100 000 kronor och får avhysas direkt. Men det behöver inte vara slutet på historien
Foto: Pixabay/Petra Martinsson

Helsingborgaren ska dels betala uteblivna hyror på närmare 90 000 kronor, dels rättegångskostnader på lite över tio tusen.

Det var redan i november förra året som fastighetsvärden lämnade in en stämningsansökan till tingsrätten. Där beskrev värden att från början var mannens styvpappa skriven på kontraktet och när han flyttade fick sonen bo kvar i ett par månader. I samband med det skrevs ett kortare kontrakt. Men när tiden var ute flyttade inte mannen och hyrorna slutade betalas. Då i november låg kravet på 72 000 kronor men eftersom situationen inte har lösts har den växt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fastighetsägaren berättar vidare att han har vänt sig till kronofogden men då mannen har bestridit att han gör fel har han inte kommit längre där.

Annons

Eftersom mannen inte yttrade sig i tingsrättens ärende och inte kom till förhandlingen meddelade tingsrätten en så kallad tredskodom. Nu har hyresgästen ansökt om återvinning, det vill säg att målet tas upp igen, vilket han har rätt till. Han har även ansökt om inhibition, att indrivningen stoppas tills att ärendet är avgjort.

I ett brev till kronofogden beskriver mannen läget, bland annat att det fanns ett muntligt avtal och att han blev lovad saker som hyresvärden inte har hållit. Mannen skriver att han har mått mycket psykiskt dåligt, att han har flera barn och inte vill hamna på gatan.

Annons
Läs ocksåBetalade inte hyrorna – stäms på 72 000 kronor

Ärendet är ännu inte utsatt till eventuell ny förhandling.

Läs också Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.