HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Drygt nio miljoner i vinst för Lulebo

Luleå Lulebo AB gjorde en vinst på 9,3 miljoner 2010. – Det har gått som planerat, säger Kjell Mikkelsson, ordförande. Samtidigt satsar bolaget 57 miljoner kronor på tvättstugor 2011 och har planer på att sälja ytterligare fastigheter.

​Den kommunala bostadsbolaget Lulebo AB gick med 9,3 miljoner kronor i vinst 2010. Ingen överraskande siffra tycker Kjell Mikkelsson (S), ordförande i Lulebos styrelse.

– Nej, vi har i stort sett följt årsplanen.

Läs ocksåEfter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan

Vinsten är så gått som den samma som 2009, då bolaget redovisade drygt 9,4 miljoner kronor.

För 2011 fortsätter Lulebo att satsa på både nybyggnation och tillbyggnad av några av sina äldre fastigheter. Detta medför en större andel lägenheter än vad ägaren, Luleå kommun, anser att Lulebo ska ha.

I dag har bolaget över 80 procent av det totala antalet hyreslägenheter i Luleå. Ägaren anser att 70 procent är en mer lagom nivå.

Läs också43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå

Innebär det här att ni kommer att sälja fler fastigheter?

– Ja, försäljning av en del av beståndet är ett sätt att klara upprustningen som vi gör nu. 

Vilka fastigheter kan komma att säljas?

Läs ocksåTolv år från att förskolan tömdes tills det blir bostäder

– Det är för tidigt att säga, säger Mikkelsson.

I planen för investeringar och underhåll 2011 utgör tvättstugor en stor del. Lulebo vill satsa 57 miljoner kronor på att bygga nya tvättstugor och renovera de gamla. Bland annat med nya bokningssystem.
 
– Vi har fått många signaler från våra hyresgäster om att de vill se bättre tvättstugor. Och på många ställen är de verkligen nedslitna. Så det här är en angelägen fråga för oss i styrelsen att följa upp.
 
Under 2011 gör Lulebo även satsning på den yttre miljön i bostadsområdena. Detta för att öka tryggheten.
Läs också Lulebohärvan växer – flera företagare har anhållits Gratis att köa i Luleå igen men Mikaelas kötid är förlorad: "Känns surt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.