Annons

Du sponsrar hockeyn med din hyra

Skellefteå Det står Skebo på AIK:s hjälmar. I Swedbank arena har Övikshem en egen loge. Det betalar hyresgästerna för. Hockeysponsringen från fem kommunala bostadsbolag i Norrland uppgår till miljonbelopp visar en undersökning som Hem & Hyra gjort.
 Hockey är heligt i Norrland. Så heligt att det är svårt att hitta några kritiska röster för de kommunala bolagens sponsring av elitserieklubbarna.
 
– Vår logga på AIK:s hjälmar innebär en hög exponeringsgrad för oss. Jag har faktiskt aldrig fått kritik från hyresgäster för det, säger Skebos vd Jerker Eriksson.
 
– Att inte stötta sin förening vore tjänstefel, säger Timråbos vd Per Sandberg.
Pengarna tas från bolagens största inkomstkälla – din hyra. Och alla talar om samma orsaker till att sponsra hockeyn, ”Ett strategiskt val”, ”Vi vill synas i ett positivt sammanhang”, ”Det är marknadsföring, inte sponsring”.
 
Två bolag, Lulebo och Övikshem, låter hyresgästerna få tillbaka en del av sina slantar i form av utlottning av biljetter.
 
– Vi brukar ha olika satsningar, till exempel att våra hyresgäster får två hockeybiljetter till priset av en. Men det är sånt vi bestämmer från gång till gång, berättar Birgitta Wäppling, Lulebo.
Hos Övikshem råder ett annat system, se artikel här intill.
Timråbo, Mitthem och Skebo har dock inga typer av biljettrabatter för sina hyresgäster.
 
– Nej, vi har inte funderat i de banorna, säger Jerker Eriksson.
 
I Skebos avtal med Skellefteå AIK ingår bland annat en resa till en av SAIK:s bortamatcher. Den nyttjades av Jerker Eriksson själv tillsammans med bolagets styrelseordförande Alf Granström.
 
Timråbo har samma förmån via sitt avtal med Timrå IK.
 
– Åka på bortamatchen? Nej, den delen av avtalet har vi aldrig nyttjat. Det skulle bli ett himla liv då, säger Per Sandberg.
 
Fakta Hockeysponsringen:
Lulebo – Luleå Hockey 175 000 kr
Skebo – Skellefteå AIK 200 000 kr
Övikshem – Modo 315 000 kr
Timråbo – Timrå IK 200 000 kr
Mitthem – Timrå IK se artikeln
Lulebo och Övikshem har biljettrabatter till hyresgäster i samband med elitsponsringen. Det har inte Mitthem, Timråbo och Skebo.
 
Timråbo, Övikshem, Skebo och Lulebo bidrar med nära en miljon kronor tillsammans till elitserieklubbarna. Även Mitthem sponsrar Timrå IK men vägrar uppge summan. En siffra på Timrås hemsida säger 125 000.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Efter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.