Annons

Dubbelboende skäl till Öbo-uppsägning

Örebro En man i 60-års åldern blir av med sin Öbo-lägenhet eftersom han inte anses ha tillräckligt behov av den. Mannen äger ett hus i norra länet där han varit skriven.
Foto: Anna Rytterbrant
Öbo

Mannen bodde permanent i den lilla ettan på 44 kvadrat under sex år, men köpte sedan ett hus i norra Örebro län där han de senaste två åren varit skriven.

När Örebrobostäder upptäckte det, sa de upp sextioåringen. Öbo anser inte att han har behov av lägenheten eftersom han har ett hus, samtidigt som många står i Öbo:s kö för att få ett boende.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sextioåringen menade dock att han visst hade behov av bostaden eftersom han ofta har jobb i Örebro och att enda anledningen till att han skrivit sig i huset var att få ner försäkringspremien.

Annons

För hyresnämnden berättade mannen att han skrivit sig i lägenheten igen direkt han fick veta att Öbo ville säga upp honom på grund av att han var skrivit i huset.

Men mannens argumentation räckte inte. Hyresnämnden gick på Öbos linje och beslutade att mannen måste flytta senast sista juni i år.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Anledningen var att nämnden anser att båda bostäderna ligger inom pendlingsavstånd från varandra.

Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.