HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Dubbelboende skäl till Öbo-uppsägning

Örebro En man i 60-års åldern blir av med sin Öbo-lägenhet eftersom han inte anses ha tillräckligt behov av den. Mannen äger ett hus i norra länet där han varit skriven.
Foto: Anna Rytterbrant
Öbo

Mannen bodde permanent i den lilla ettan på 44 kvadrat under sex år, men köpte sedan ett hus i norra Örebro län där han de senaste två åren varit skriven.

När Örebrobostäder upptäckte det, sa de upp sextioåringen. Öbo anser inte att han har behov av lägenheten eftersom han har ett hus, samtidigt som många står i Öbo:s kö för att få ett boende.

Läs ocksåKBAB tvingas betala ersättning för radon

Sextioåringen menade dock att han visst hade behov av bostaden eftersom han ofta har jobb i Örebro och att enda anledningen till att han skrivit sig i huset var att få ner försäkringspremien.

För hyresnämnden berättade mannen att han skrivit sig i lägenheten igen direkt han fick veta att Öbo ville säga upp honom på grund av att han var skrivit i huset.

Men mannens argumentation räckte inte. Hyresnämnden gick på Öbos linje och beslutade att mannen måste flytta senast sista juni i år.

Läs ocksåKräver 250 000 kronor tillbaka i överhyra

Anledningen var att nämnden anser att båda bostäderna ligger inom pendlingsavstånd från varandra.

Läs också Så lång tid tar ärenden i hyresnämnden där du bor Räkna med en lång process när andrahandsuthyrning går snett Uteblev när lägenheten skulle försvaras - vräktes

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.