Annons

Dyrt varmvatten ingen brist

Skurup ​En värmepanna som fungerar bristfälligt med högre elräkning som följd är ingen brist i boendet. Det slår hyresnämnden fast i ett beslut.
En hyresgäst i Skivarp hade med stöd av Hyresgästföreningen begärt att fastighetsägaren skulle tvingas reparera eller ersätta värmepannan men fick avslag i nämnden. 
 
Skivarpsbon hyr en lägenhet där vare sig uppvärmning eller varmvatten ingår i hyran. På grund av ett fel på värmepannan cirkulerar alltid varmt vatten i elementen även om de är avstängda. Nämnden konstaterar i sitt beslut att detta medför en viss merkostnad för mannen men att bekymret är ”alltför ringa” för att leda till åtgärdsföreläggande. 

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor Attackerade granne med kniv – blir av med lägenheten: "Då åker man ut" Stanken av kattkiss så stark att grannar nästan kräktes – 79-årig kvinna tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.