Annons

Edshus höjer med 0,6 procent

Dals-Ed Edshus AB gick ut hårt yrkade på en hyreshöjning på 2,6 procent. Nu är förhandlingen klar och höjningen blev endast på 0,6. "Vi är nöjda ändå", säger vd:n Roland Kindslätt.

Det kommunala bostadsbolaget i Dals-Eds kommun har cirka 500 lägenheter. Verkställande direktör är Roland Kindslätt. Trots att hyreshöjningen blir två procentenheter lägre än den bolaget ursprungligen begärde är han nöjd med uppgörelsen.

– Under rådande omständigheter är vi nöjda. Med den här uppgörelsen kan vi täcka våra löpande kostnader, trots att vi har en tuff höjning av de fasta elkostnaderna framför oss. De kommer att gå upp med hela elva procent, säger han. 

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Vad hade ni kunnat göra med en höjning på 2,6 procent, som ni inte kan göra nu?

– Vi jobbar hela tiden med underhåll. Med en större höjning hade vi kunnat gå snabbare fram. Nu kan vi behöva släppa en del av den biten för att ta upp det igen vid nästa förhandling, säger Kindslätt. 

Annons

Anja Augustsson har skött förhandlingarna från Hyresgästföreningens sida. Hon tycker att diskussionen kring bolagets kostnader har fungerat bra. 

Läs ocksåChristian kräver Edshus på ersättning för lusdrabbad sängvägglöss, Edshus, säng

– Att kommunala taxor och avgifter gått upp är inte mycket att göra åt när det väl är beslutat. Det fördelaktiga ränteläget och den låga vakansgraden gjorde det ändå möjligt att träffa en låg överenskommelse, säger hon.

För den som hyr en tvårummare på 60 kvadratmeter, som idag kostar 4 555 kronor i månaden, kommer hyran att gå upp med 28 kronor. 

Annons

Andra färdiga hyresuppgörelser hittar du här. 

Läs ocksåSå mycket höjer Sjöbohem hyrorna
Läs också Salabostäders hyreshöjning klar efter tvist Hyrorna klara för 1 000 lägenheter hos privatvärd Victoria Park vill höja hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.