HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Efter hot och våld – nu vill Marks bostad kameraövervaka kontoret

Mark Efter flera hotfulla händelser hos Marks Bostad har ledningen nu ansökt om att få kameraövervaka sitt kontor. Det är pressen på bostadsmarknaden som ligger bakom, menar bolagets vd.
Magnus Hjelmgren, vd på Marks Bostads AB, vill att personalen ska känna sig trygg.

Det har blivit ett hårdare klimat. Den stress och press människor känner kring sitt boende har ökat. Det hävdar Magnus Hjelmgren, vd på Marks Bostad.

– Det har varit incidenter som varit hotfulla även tidigare. Men nu kommer de allt tätare. Det har blivit mer hotfullt, det vill jag påstå.
Vid flera tillfällen har bolaget fått tillkalla säkerhetsvakter. Personalen har ringt polisen några gånger och ett antal incidenter har polisanmälts i efterhand.
Oftast är det hot och en hotfull situation som är problemet. Men det har även förekommit rena våldsamheter. Vid ett tillfälle kastade exempelvis en besviken hyresgäst en keramikskål mot de anställda.
Bolaget har redan vidtagit flera åtgärder för att öka tryggheten. Några av kontoren har försetts med mer än en utgång och somliga möten, som personalen tidigare höll i ensamma, genomförs i dag två och två.
– Våra anställda har tagit det väldigt bra, trots att det så klart varit obehagligt. Men nu, när vi genomfört en rad åtgärder och förhoppningsvis får upp kameror också, så hoppas vi att alla ska känna sig helt trygga igen, säger bolagets vd Magnus Hjelmgren.

Annons
Läs ocksåProstituerade sålde sex i lägenheten – hyresgästen får bo kvar

Strax utanför passerar Jennie Bromell som är hyresgäst hos Marks Bostad. Hon brukar sällan ha något ärende till kontoret men skulle hon behöva gå dit har hon inget emot att bli filmad.
– Jag har inget att dölja så för mig känns det inte som om det är något problem. Det viktigaste är att personalen känner sig trygg tycker jag. Men det är synd att det behövs.
Hennes syster, Ida Bromell, håller med om att personalens känsla är viktigast.
– Jag tycker att det är en bra lösning i det här fallet.

Annons
Läs också Nyfiken fönstertittare fick betala dyrt för gluttandet Är du länge i källaren - då kan larmet gå Otäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan" Brandskyddet underkänns i tusentals radhus i Norrland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.