Annons

Elevhem för 128 boende byggs

Umeå Behovet av bostäder för gymnasielever är stort. Därför byggs ett nytt elevhem på Berghem. 128 boende ska få plats.

I ett pressmeddelande konstaterar Umeå kommun att det är ett väldigt stort behov av boenden för gymnasielelever. Inte minst behövs det till elever vid Dragonskolans elitidrottsgymnasium, med två riksrekryterande utbildningar och tio nationella utbildningar. Sammanlagt går där 289 elever. Det finns två elevhem i dag, på Umedalen och på Västra Esplanaden, med sammanlagt 42 platser samt 16 lägenheter i varierande storlek. Men inom några år kommer elevhemmet på Västra Esplanden att rivas, konstaterar kommunen och anger ett samlat elevhemsboende.

”Det innebär att skolan kan tillgodose de krav som riksidrottsförbundet ställer för att behålla och utveckla idrottsutbildningarna vid Dragonskolans Elitidrottsgymnasium. Det kortsiktiga behovet är 64 platser inom de två närmaste åren och det långsiktiga behovet är ytterligare 64 platser inom en fyraårsperiod.”

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Annons
Läs också Uppstickaren Unobo gapar efter mycket i Norrland Bostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset Hyresförhandlingarna i Umeå har strandat Hyreschock hos Rikshem i Umeå efter planerade renoveringar Norrland på Noliamässan i Umeå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.