Annons

Emanuel hittade hyresrätt med hjälp av nätet

Stockholm Emanuel Karlsten ville ha en hyresrätt innanför tullarna och startade en blogg för att se om han kunde lyckas. Nu verkar det som han är en bra bit på väg.

Hej Emanuel och grattis till andrahandskontraktet!
– Tack! Jag är helt otroligt lättad, nöjd och glad!
 
Kan du berätta lite om lägenheten?
– Det är en ett och en halva på 42 kvadrat vid Skanstull, med lång farstu, möblerbar hall, rymligt kök och stort rum som jag kan dela upp på två. De som bott innan mig var ett par som också haft barn. För dem var det ”compact living”, för mig är det en dröm! Men bäst av allt: Överst på huset så finns en gemensam takterrass! I solläge – högt över alla andras balkonger! När jag kom upp dit höll jag på att gå sönder av lycka.
 
Hur kommer det sig att du fastnade för den här?
– Berättade jag om takterrassen? Jag hade ju en lista på saker. Det skulle vara i innerstan, en 2:a eller stor etta, renhårigt förstahandskontrakt eller längre andrahand och balkong. Den här hade två av tre, men med ett kontrakt som jag kunde tro på.
 
Vad har du för villkor, du snackade om ett eventuellt förstahandskontrakt om ett år?
– Ja, de som har bott där ska flytta till bostadsrätt och känner sig lite osäkra på om de klarar den nya kostnaden. Då vill de ha kvar sin gamla lägenhet så länge de kan och jag tror lagen säger att man får hyra ut andrahand ett år? Hursomhelst är det sedan upp till fastighetsägaren, en privat hyresvärd, att besluta vad som sedan händer med lägenheten. Jag har alltså chans på ett förstahandskontrakt efter ett år – om jag sköter mig och ägaren gillar mig. Vilket känns som en både schysst och bra deal. Fastighetsägaren är väldigt noga med att allt ska gå schysst till och avskyr allt som har med svartkontrakt att göra.
 
Tror du att du som syns i en massa olika sammanhang hade en fördel när det handlar om att fixa ett hyreskontrakt?
– Absolut, men just i det här fallet handlade det om att det var mina Facebook-användande föräldrar som båda hade sett att en gemensam bekant till familjen la ut erbjudandet på Facebook. Men jag märkte direkt när jag la ut en statusuppdatering/tweet om dagen att jag sökte boende ökade tipsen och erbjudanden markant. Visst är det stor fördel att ha brett kontaktnät, men lika viktigt att ständigt påminna sin omgivning att man är bostadssökande. Det funkar! Jag vill se mig som ett bevis på det.

Annons
Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Gav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng Politisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandet Nyseparerade Piotr nekades lägenhet – så svarar Einar Mattssons vd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.