Annons

Engman sval inför nytt hyresgästföretag

Södermanland - Vi är inget försäkringsbolag där man bara kan skala bort föreningsbenet vi står på. Det är vår styrka, säger förbundsordförande Barbro Engman om det nya företaget.

​Barbro Engman har känt till att Ingvar Rudling varit missnöjd med Hyresgästföreningen en längre tid.

Annons
 
Missnöjda medlemmar går ibland ur och skapar en egen förening. Men att några bildar ett företag har aldrig tidigare hänt, vad Engman känner till.
– Han har väldiga ambitioner. Det har tagit oss sen 1923 att bli en halv miljon medlemmar och de har tänkt att få lika många kunder på bara några år, säger Barbro Engman.
 
Hon välkomnar den valfrihet som följer med att det finns ett företag som vill erbjuda samma tjänster, men tycker att det känns fel att ett företag vill göra pengar på hyresgäster.
– Det krävs en stor organisation och mycket pengar för att erbjuda tjänsterna. Det som gör att vi klarar oss när en medlem får stora problem och behöver hjälp är att vi är så många som delar på kostnaden, säger Barbro Engman.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Bildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene åren Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.