Annons

Få hyresrätter i nya Sergeanten

Visby Hyreslägenheter skulle premieras i bygget av nya bostadskvarteret Sergeanten i Visby. Men av de över hundra nya bostäderna verkar nu endast ett fåtal bli hyresrätter.

Region Gotland bjöd i höstas in till en markanvisningstävling för den nya stadsdelen Sergeanten på A7-fältet i Visby. I kvarteret finns möjlighet att bygga närmare 190 bostäder och i inrikningsbeslutet för det nya området skrevs att hyreslägenheter skulle premieras vid utvärderingen. Men av de utlovade hyreslägenheterna verkar det nu endast bli ett fåtal.

Regionens val av byggherrar pekar i stället på att merparten av de nya bostäderna, omkring 130 stycken, blir bostadsrätter och ägarlägenheter. Av de fyra utsedda byggherrarna, Wiasab, Arriba, Boklok och Österleds fastighets AB, är det endast den sistnämnda som skrivit in att de kan tänka sig att bygga en del av sitt bestånd som hyreslägenheter. Det skulle i så fall kunna röra sig om 12-13 stycken lägenheter. 

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Då vi tog fram underlaget för markanvisningstävlingen så ställde vi frågor om det här till politikerna. Då var det inte ett skallkrav att det skulle vara hyreslägenheter, utan att det kunde vara både upplåtelseformerna, förklarar Roger Möller, som arbetar med mark- och exploateringsfrågor på Region Gotland.

Annons
Läs också Gotlandshem stoppar nytt kontorsbygge Nya hyreshus på landsorten Visbybor tvingas lämna stan Ingen ny bostadskö på Gotland Bortglömt avtal kostar miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.